Hoteller laver overnatningsrekord i september

1,8 millioner hotelovernatninger blev registreret i september. Det er det højeste septemberniveau nogensinde.

Hoteller begynder så småt at indhente det tabte fra under coronakrisen, viser nye tal. På billedet ses hotellet Bella Sky på Amager. (Arkivfoto). <i>Linda Kastrup/Ritzau Scanpix</i>

Hoteller begynder så småt at indhente det tabte fra under coronakrisen, viser nye tal. På billedet ses hotellet Bella Sky på Amager. (Arkivfoto). Linda Kastrup/Ritzau Scanpix

Under coronakrisen lå hotellerne i Danmark øde hen, men de ser nu ud til at indhente noget af det tabte.

I hvert fald blev der registreret 1,8 millioner hotelovernatninger i september. Det er det højeste niveau for en september, der nogensinde er blevet registreret.

Det viser tal fra Danmarks Statistik.

Ifølge Brian Friis Helmer, der er privatøkonom hos Arbejdernes Landsbank, er det syvende gang i år, at hotelovernatningerne laver en månedsrekord.

- Vi er således godt på vej mod en årsrekord, hvis det høje niveau fortsætter året ud. Indtil videre har året budt på i alt 14,3 millioner hotelovernatninger, skriver han i en kommentar.

- Det er hele 7,7 procent højere end ved seneste top i 2019.

- Det er især de udenlandske gæsters tilbagevenden, som har givet fremgang, sammenholdt med at danskerne også flittigt besøger de hjemlige hoteller.

Det er dog også lidt malurt i bægeret.

Knap halvdelen af hotellerne melder nemlig, at de begrænses som følge af manglen på arbejdskraft.

- Det er markant flere, end vi så før coronakrisen.

- Derudover mærker hotellerne også de øgede udgifter til blandt andet energi, lige som en generel afmatning kan ramme hotellerne, skriver privatøkonomen.

Under coronakrisen blev det særdeles populært at bo på landets campingpladser, og det har holdt ved i 2022, selv om coronarestriktioner er blevet løftet helt. Det viser tal fra Danmarks Statistik.

I løbet af de første ni måneder af året var der 12,1 millioner campingovernatninger. Det er mere, end der blev registreret i hele 2021.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.