Hver femte mellem 15 og 64 år er uden for arbejdsstyrken

I 2021 var der den laveste andel af personer uden for arbejdsstyrken set over de seneste ti år.

Coronarelaterede tiltag har været med til at bringe flere ind i arbejdsstyrken. (Arkivfoto). <i>Bax Lindhardt/Ritzau Scanpix</i>

Coronarelaterede tiltag har været med til at bringe flere ind i arbejdsstyrken. (Arkivfoto). Bax Lindhardt/Ritzau Scanpix

Andelen af personer på mellem 15 og 64 år, som er uden for arbejdsstyrken, er fortsat med at falde i 2021.

Det viser en opgørelse fra Danmarks Statistik.

I 2021 var 755.000 personer mellem 15 og 64 år uden for arbejdsstyrken. Det svarer til hver femte af alle i aldersgruppen.

Dermed var andelen af 15-64-årige uden for arbejdsstyrken den laveste i de seneste ti år, viser tallene fra statistikbanken.

Tendensen, med at flere er blevet en del af arbejdsstyrken, er den seneste gode historie om et dansk arbejdsmarked, der har oplevet stor medvind i 2021.

Beskæftigelsen har sat rekord, ledigheden er faldet til det laveste siden sommeren 2008, og antallet af kontanthjælpsmodtagere er det laveste i 15 år.

Opsvinget har kort og godt fået flere danskere med på arbejdsmarkedet, som cheføkonom i Dansk Erhverv Tore Stramer udtrykker det.

- Det viser med al tydelighed, at fremgangen på arbejdsmarkedet har været meget bredt funderet, siger han.

Cheføkonomen peger på, at det særligt er rækken af coronarelaterede tiltag såsom testere og smitteopsporing, der har åbnet døren til arbejdsmarkedet både for den yngre og ældre del af arbejdsstyrken.

- De yngre under 25 år har således oplevet den største fremgang i beskæftigelsesfrekvensen igennem jobopsvinget, siger Tore Stramer.

Ud af de 755.000 personer, der i 2021 var uden for arbejdsstyrken, havde en stor andel et ønske om at arbejde.

Således ønskede 30 procent at arbejde. Det svarer til 226.000 personer.

Det var særligt studerende og øvrige unge under 20 år, der ønskede et job. Ud af de 226.000 uden for arbejdsstyrken udgjorde disse personer 47 procent.

Efter studerende og unge udgør de, der betragter sig selv som arbejdsløse og langtidssyge, de største grupper blandt dem, der stod uden for arbejdsstyrken og ønskede et arbejde.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.