Ikke godt nok: To politianmeldelser og 103 sager med behov for opfølgning

Jobpatruljen er på kontrol - og forholdene for de nordjyske ungarbejdere halter

Jobpatruljen har i den seneste uge været på kontrol i hele Nordjylland. Arkivfoto: Ole Iversen

Jobpatruljen har i den seneste uge været på kontrol i hele Nordjylland. Arkivfoto: Ole Iversen

NORDJYLLAND:Der er for mange steder i Nordjylland, hvor det kniber med at sikre ordentlige forhold for ungarbejdere. Det må være konklusionen efter den første uge, hvor de frivillige i Jobpatruljen har været på tur rundt i Nordjylland.

De frivillige har besøgt ikke mindre end 276 arbejdspladser, hvor de har interviewet de unge ansatte om deres arbejdsforhold. 103 steder har der været behov for at lave en opfølgning på forhold, der ikke er i orden. Og ud af disse handler de 77 sager om arbejdsmiljø i bred forstand.

- Det er typisk sager, hvor ungarbejderen løfter eller skubber ting, der er for tunge, ikke er blevet instrueret i at undgå arbejdsskader, arbejder med maskiner eller kemikalier som f.eks. påfyldning af sæbe i industriopvaskemaskiner, arbejder alene uden opsyn af en voksen eller har for lange arbejdstider uden pauser, lyder det i en pressemeddelelse fra den nordjyske jobpatruljekoordinator, Louise Nabe-Nielsen.

To politianmeldelser

I løbet af de første seks dage på rundturen i Nordjylland er Jobpatruljen stødt på et par sager, hvor arbejdsgiveren kan imødese en politianmeldelse, efter at Jobpatruljen har sendt sagerne videre til opfølgning i de lokale afdelinger af fagforeningen 3F.

Det drejer sig om en ungarbejder i restaurationsbranchen, der nogle gange arbejder alene om aftenen og føler sig utryg over ubehagelige episoder med gæster, der kan være berusede. Ungarbejderen, der er ansat på en arbejdsplads i Brønderslev Kommune, står også for udskænkning af alkohol, selv om det er forbudt, og har flere gange måttet rykke arbejdsgiveren for at få sin løn.

Også i Mariagerfjord Kommune mødte Jobpatruljen en ungarbejder under 18, der udskænkede alkohol. Her skulle ungarbejderen også selv sørge for at finde en afløser ved sygdom, selv om det er arbejdsgiverens ansvar.

Fald og lange vagter

På en arbejdsplads i Vesthimmerlands Kommune mødte Jobpatruljen en ungarbejder, der var faldet gentagne gange på et gulv, hvor der var stænk fra friture på gulvet.

- Selv om ungarbejderen heldigvis ikke var kommet alvorligt til skade, giver det jo anledning til at kigge på, hvad der kan gøres. Skyldes det manglende rengøring, hvordan er gulvet udformet, er det nopret eller glat, og ligger der vand på gulvet. Det gælder jo om at undgå risikoen for flere faldulykker, siger Louise Nabe-Nielsen.

Et tredje sted, på en restauration i Hjørring Kommune, mødte Jobpatruljen en ungarbejder, der kunne fortælle om meget lange vagter på mere end 11 timer, nogle gange uden pauser, og arbejdsuger på mere end 65 timer. Her havde den unge heller ikke en ansættelseskontrakt, selv om det var anden sæson, ungarbejderen var ansat det samme sted.

Kender ikke reglerne

Ifølge Louise Nabe-Nielsen kan det nogle gange være svært at afklare, om det er de unge selv, der kommer til at bryde reglerne – måske fordi de ikke kender reglerne og gerne vil gøre deres arbejde så godt som muligt.

- Jeg har for eksempel svært ved at forestille mig, at der sidder en arbejdsgiver, der med fuldt overlæg lægger en vagtplan, hvor en ungarbejder skal arbejde mere end 65 timer om ugen. Men der kan jo være tale om, at den unge selv springer ind og tager nogle ekstra vagter, siger Louise Nabe-Nielsen.

Derfor gør de frivillige i Jobpatruljen også meget ud af at klæde de unge på til at vide, hvad der er rigtigt og forkert, hvad de har ret til og hvilke regler, de skal arbejde under.

- Som ung skal du jo kunne holde til at arbejde i mange år fremover, og så er det ærgerligt, hvis problemerne skyldes manglende kendskab til reglerne. I sidste ende falder det altid tilbage på arbejdsgiveren, hvis reglerne ikke bliver overholdt, så det er et fælles ansvar at sørge for, at det første job bliver en god og sikker oplevelse for de unge, uddyber Louise Nabe-Nielsen.

Heldigvis er der dog ifølge de frivillige i Jobpatruljen mange arbejdsgivere, der faktisk gør en stor indsats for at sikre, at de unge, de ansætter i et fritidsjob, får en god start på arbejdslivet.

Kend dine rettigheder som ungarbejder

En ansættelseskontrakt: Det har du ret til, når du har været ansat mere end én måned og arbejder mere end otte timer om ugen.

Løn: Den afhænger af din alder, hvad du laver, og hvornår du arbejder. Som ansat i en butik med overenskomst skal din løn fx ligge minimum mellem 67 og 70 kr. i timen når du er under 18 år.

Feriepenge: Det skal du have, og de udgør 12,5 procent af det, du tjener.

Fyring: Det må ikke ske uden grund. Sørg altid for at få en begrundelse på papir. Derefter kan HK, 3F eller en tredje fagforening tjekke, om fyringen er i orden.

Løn under sygdom: Det har du ret til, hvis du har været ansat i mere end otte uger og arbejdet mindst 74 timer i de seneste otte uger. Du har ikke pligt til selv at finde en afløser. Det kan også være Funktionærloven som giver dig ret til løn under sygdom.

Løft: Du må maksimalt løfte 12 kilo, hvis du er under 18 år.

Arbejdstid: Hvis du er 13-14 år, må du højst arbejde to timer på skoledage og syv timer på skolefridage. Hvis du er 15-17 år, må du arbejde højst to timer på skoledage og otte timer på skolefridage. For alle under 18 år gælder det, at du skal have mindst 30 minutters pause efter 4,5 timers arbejde, og det er forbudt at arbejde i tidsrummet mellem klokken 20 om aftenen og klokken 06 om morgenen, dog med undtagelser for unge, der ikke er omfattet af undervisningspligten.

Tjek din præcise løn og læs mere om dine rettigheder på: www.jobpatruljen.dk

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.