Ingrediens-firma fyrer 39 medarbejdere i Nordjylland

Afdelinger i Hobro og Møldrup rammes af nedskæringer

Arkivfoto: Carl Th. Poulsen

Arkivfoto: Carl Th. Poulsen

HOBRO/MØLDRUP:39 medarbejdere, heraf seks på Scanflavours produktion i Hobro, står til fyring, efter at den nye ejer skærer i produktionen. 33 har udsigt til afskedigelse fra virksomhedens afdeling i Møldrup. Det oplyser firmaet i en pressemeddelelse.

Scanflavour A/S blev overtaget af Essentia Protein Solutions i juni 2018. Nedskæringerne kommer som en del af en proces, der skal optimere produktionsapparatet, som blandt andet medfører overflytning af produkter mellem fabrikkerne i henholdsvis Hobro og Scanflavour A/S i Møldrup.

Prisfølsomt marked

- De to fabrikker ligger inden for en afstand af 20 kilometer, produktionsprocesserne er sammenlignelige, og det er derfor allerede i juni 2018 meldt klart ud, at der vil ske en sammenlægning i et vist omfang, som vil reducere medarbejderbehovet. Vi konkurrerer i et prisfølsomt marked inden for fødevareingredienser, hvor en effektiv omkostningsstyring er helt afgørende for at forblive konkurrencedygtige, siger administrerende direktør Asger Jacobsen.

- Med tilpasningerne opnår vi en nødvendig produktionsoptimering i vores virksomhed, og det giver os samtidig ekstra produktionskapacitet og luft til at udvikle nye proteinløsninger. På lang sigt forventer vi, at dette medfører en øget beskæftigelse, men her og nu rammer det mange medarbejdere, hvilket er beklageligt, siger direktøren.

Første halvdel af i år

På grund af omfanget af bebudede fyringer er Essentia omfattet af reglerne om varsling af afskedigelser i større omfang.

Som et led i forløbet omkring de påtænkte afskedigelser tager Essentia kontakt til omkringliggende relevante virksomheder for at formidle eventuelle jobmuligheder til de berørte medarbejdere. Man vil også samarbejde med de faglige organisationer og Jobcenteret.

Medarbejderreduktionen gennemføres løbende i første halvår 2019.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.