Interesse for grønne biler bidrager til bilsælgers rekord

Semler Gruppen, Danmarks største bilkoncern, har i 2021 solgt for 17,6 milliarder kroner. Elbiler trækker op.

Det har i 2021 været en rigtig god forretning for Semler Gruppen at importere og sælge biler.

Faktisk har det aldrig været en bedre forretning for Semler Gruppen, der er den største bilkoncern i Danmark.

Det oplyses i en pressemeddelelse.

Samlet har Semler Gruppen omsat for 17,6 milliarder kroner. Det er 15 procent over niveauet i 2020 og samtidig historisk højt.

Stigningen skyldes blandt andet en stor vækst i salget af elbiler. Sammenlignet med 2020 har Semler Gruppen solgt mere end dobbelt så mange elbiler i 2021. Semler Gruppen importerer og sælger bilmærker som Volkswagen og Audi.

- Det seneste år har lært os, at danskerne for alvor er klar til at indtage markedet for elbiler, siger Ulrik Drejsig, der er administrerende direktør i Semler Gruppen.

- Dedikerede og nytænkende medarbejdere i hele organisationen har trådt speederen i bund for at eksekvere på vores grønne ambitioner, og mange af koncernens selskaber har bidraget til det flotte resultat.

Den rekordhøje omsætning har i 2021 bidraget til et overskud på 712 millioner kroner. Det er 55 procent højere end året før og derudover rekord.

Rekorderne er kommet i hus, på trods af at Semler Gruppen på linje med andre i bilbranchen har været ramt af en mangel på komponenter til bilproduktion.

Nogle måneder inde i 2022 oplever bilbranchen fortsat mangel på visse komponenter. Og krigen i Ukraine kommer formentlig til at forværre situationen, da mange bilfabrikker har underleverandører i Ukraine.

Semler Gruppen oplyser, at det endnu er for tidligt at sige, hvilke konsekvenser det kan få for koncernen. Men udviklingen bliver fulgt tæt.

- Den globale forsyningskrise i 2021 synes betragteligt forværret af krigens udbrud i 2022.

- Vi står i en helt ny situation, og resultaterne for 2021 er reelt vand under broen, siger Ulrik Drejsig.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.