Intet nyt fra SAS-forhandlinger trods passeret deadline

1000 SAS-piloter har varslet strejke, hvis de ikke når til enighed med selskabet om en ny overenskomstaftale.

Kort efter midnat natten til onsdag er der intet nyt fra forhandlingerne mellem SAS og piloterne om en ny overenskomst. (Arkivfoto) <i>Tt News Agency/Reuters</i>

Kort efter midnat natten til onsdag er der intet nyt fra forhandlingerne mellem SAS og piloterne om en ny overenskomst. (Arkivfoto) Tt News Agency/Reuters

Forhandlingerne mellem SAS og selskabets piloter ser umiddelbart ud til at fortsætte, selv om den officielle deadline for en aftale er passeret.

I hvert fald er der kort efter deadline ved midnat fortsat radiotavshed fra de to parter.

Parterne har det meste af dagen forsøgt at nå til enighed om en ny overenskomstaftale for en stor del af selskabets piloter.

Omkring 1000 piloter i SAS’ moderskab har varslet strejke, hvis det ikke lykkedes at finde frem til en aftale inden midnat.

Piloterne er utilfredse med, at SAS ansætter nye piloter på billigere overenskomster i de to datterselskaber SAS Link og SAS Connect.

Ender det med en strejke, kan det komme til at berøre op mod 30.000 SAS-passagerer om dagen. Det oplyste selskabet mandag aften.

På trods af deadlinen har en af mæglerne - Jan Sjölin - ikke lukket muligheden for, at de vil fortsætte med at forhandle efter midnat. Det fortalte han tidligere til det svenske nyhedsbureau TT.

Også SAS har vurderet, at forhandlingerne kan ende med at fortsætte efter deadline.

Rebecca Rosenvinge, der er kommunikationschef i Pilotforbundet har derimod tidligere på dagen sagt, at hun ikke forventer, at forhandlingerne vil fortsætte efter midnat.

Kort efter 21.30 tirsdag aften sagde den norske mægler Mats Ruland ifølge det norske nyhedsbureau NTB, at der på det tidspunkt fortsat var stor afstand mellem parterne.

- Vi er ikke kommet i mål, og der er et godt stykke mellem parterne nu. Men vi har nogle timer tilbage, og vi vil arbejde intensivt på at finde en løsning, sagde han.

Bliver strejken til virkelighed, kan den komme til at berøre op til 30.000 kunder om dagen, oplyser SAS' kommunikationsafdeling.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.