Karsten Dybvad stopper som bestyrelsesformand i Danske Bank

Danske Bank skal have ny formand. Bestyrelsesmedlemmet Martin Blessing bliver indstillet til posten.

Karsten Dybvad har været bestyrelsesformand i Danske Bank siden 2018. Nu stopper han snart. (Arkivfoto) <i>Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix</i>

Karsten Dybvad har været bestyrelsesformand i Danske Bank siden 2018. Nu stopper han snart. (Arkivfoto) Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Danske Banks bestyrelsesformand ønsker at trække sig fra posten.

Karsten Dybvad, der har været bestyrelsesformand siden 2018, genopstiller således ikke ved næste ordinære generalforsamling 17. marts.

Det oplyser Danske Bank i en meddelelse.

Som afløser indstilles Martin Blessing, der har været medlem af Danske Banks bestyrelse siden 2020. Blessing er desuden formand for bankens risikoudvalg.

- Jeg er meget beæret over at blive indstillet til bestyrelsesformand for Danske Bank, siger Martin Blessing.

- Jeg vil gerne benytte lejligheden til at takke Karsten Dybvad for hans dedikation til og vellykkede reformation af Danske Bank gennem de seneste tre år samt hans vejledning og samarbejde i bestyrelsen.

- Hvis jeg bliver valgt, vil jeg sammen med bestyrelsen og i tæt samarbejde med bankens direktion sikre, at Danske Bank fortsætter den positive udvikling, siger Martin Blessing.

Når Karsten Dybvad har takket af som bestyrelsesformand, vil han fortsat være tilknyttet banken som rådgiver for bankens ledelse.

- Jeg er glad for, at Karsten fortsat vil være tilgængelig for banken og mig personligt i denne proces, siger Martin Blessing.

Karsten Dybvad afløste i 2018 daværende bestyrelsesformand Ole Andersen, der forlod posten som følge af Danske Banks hvidvasksag i Estland.

En række store aktionærer, herunder A.P. Møller Holding, ATP og PFA, havde forud for Andersens fratrædelse ytret ønske om et skifte på formandsposten.

Afløseren kom til at hedde Karsten Dybvad, der efter sin tiltrædelse lagde vægt på, at tilliden til Danske Bank skulle genskabes.

Det mener han, at banken nu har skabt fundamentet for.

- Jeg vil gerne takke Danske Banks aktionærer og bestyrelse for tilliden under transformationen af banken og ikke mindst ledelsen og bankens mange dedikerede medarbejdere for at levere på vores langsigtede mål om at reformere Danske Bank.

- Sammen har vi flyttet banken fremad i en afgørende og vanskelig periode og er lykkedes med at opbygge et solidt fundament for Danske Banks videreudvikling både i forhold til økonomi og omdømme, siger Karsten Dybvad.

I sin tid som bestyrelsesformand har Karsten Dybvad været med til at ansætte Chris Vogelzang som ny administrerende direktør i banken, efter at Thomas Borgen forlod direktørstolen i forlængelse af hvidvasksagen.

Vogelzang har dog siden forladt direktørstolen, da han i 2021 blev sigtet i en hollandsk hvidvasksag. Vogelzang blev erstattet af Carsten Egeriis, der indtil da havde haft ansvaret for bankens risikostyring.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.