Københavns Lufthavne har igen sorte tal på bundlinjen
Efter en lang periode med coronarestriktioner begynder Københavns Lufthavne så småt at give overskud igen.

Københavns Lufthavn i Kastrup begynder at ligne sig selv igen efter en lang periode med skiftende nedlukninger og lav rejseaktivitet. (Arkivfoto). Olafur Steinar Rye Gestsson/Ritzau Scanpix
Covid-19 satte en alvorlig kæp i hjulet på lufttrafikken og dermed også Københavns Lufthavne, der i perioder har ligget helt underdrejet.
Men nu er selskabet på vej mod mere normale tilstande. Det kan man læse af virksomhedens regnskab for andet kvartal i år, hvor der for første gang i lang tid er overskud på driften.
Københavns Lufthavne - der driver både Kastrup og Roskilde Lufthavn - præsterede i april, maj og juni et resultat før skat på 159 millioner kroner.
Det er langt bedre end underskuddet på 171 millioner kroner i første kvartal og er med til at sørge for, at halvårsresultatet næsten går i nul.
- Københavns Lufthavn er nu meget tæt på finansiel break-even. Det er positivt efter den værste krise for lufthavnen nogensinde.
- Men vi er ikke helt i mål endnu, og break-even bringer os desværre ikke i en position til at investere i fremtiden, siger administrerende direktør Thomas Woldbye.
Københavns Lufthavne har måttet optage store lån for at holde snuden oven vande i coronatiden.
Helt præcist er gældsbyrden vokset med 2,2 milliarder kroner siden marts 2020.
Og der er da fortsat også et stykke vej op til de passagertal, man opnåede i tiden før nedlukningerne.
Således er antallet af passagerer på de europæiske ruter fortsat 21 procent under niveauet dengang, og på langdistanceflyvningerne mangler man 42 procent.
Under krisen blev der i øvrigt nedlagt omkring 800 stillinger i Kastrup. I første halvår er der kommet godt 500 nye medarbejdere til, primært i sikkerhedskontrollen.
På grund af den store usikkerhed om brændstofpriser, mulige nye covid 19-varianter og krigen i Ukraine, tør Københavns Lufthavne ikke endnu komme med en vurdering af, hvordan regnskabet for 2022 ender med at se ud.
/ritzau/
Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.
Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.