Lundbecks væksthåb klarer sig godt og øger overskuddet

Flere af Lundbecks centrale lægemidler sælger bedre end ventet og skaber en bedre forretning.

Et stærkere salg hos Lundbecks mest centrale lægemidler skal øge selskabets milliardoverskud fra sidste år. (Arkivfoto) <i>Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix</i>

Et stærkere salg hos Lundbecks mest centrale lægemidler skal øge selskabets milliardoverskud fra sidste år. (Arkivfoto) Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix

Flere af de lægemidler, som det danske medicinalfirma Lundbeck har store forhåbninger til, klarer sig bedre på markedet end ventet.

Det er en af forklaringerne bag, at selskabet i andet kvartal har et større overskud end på samme tidspunkt sidste år.

Det viser selskabets regnskab onsdag.

Lundbeck udvikler, producerer og sælger lægemidler mod hjernesygdomme. Det er blandt andet rettet mod sygdomme som epilepsi, depression, angst, migræne, Huntingtons og Alzheimers.

Blandt de mest centrale lægemidler, som Lundbeck sælger, er blandt andet antidepressiv-midlet Brintellix, der i USA sælges under brandet Trintelliix.

Det solgte for over en milliard kroner i april, maj og juni i år, mens det i samme måneder sidste år solgte for 850 millioner kroner.

Også midlerne Rexulti, der gives mod depression og skizofreni, og Abilify Maintena, der gives mod skizofreni, har solgt bedre. Her er salget vokset med henholdsvis 230 og 100 millioner kroner.

Det bringer det samlede salg af de to lægemidler op på over 1,6 milliarder kroner.

Et af de nyere lægemidler, som Lundbeck har store forhåbninger til, er migrænemidlet Vyepti. Her er salgstallene stadig ikke i samme niveau som Lundbecks største mærker.

Men salget af Vyepti er mere end fordoblet siden samme tid sidste år, så det i andet kvartal solgte for 220 millioner kroner.

Lundbeck-topchef Deborah Dunsire hæfter sig også ved netop Vyeptis stigende salgstal.

- Udrulningen på markedet fortsætter med lanceringen på tre markeder i første halvår og yderligere syv (markeder, red.) planlagt i anden halvdel af året, siger hun i forbindelse med regnskabet.

Lundbecks forventer i år at øge sin omsætning fra de 16,3 milliarder kroner, selskabet omsatte for sidste år, til mellem 17,2 og 17,7 milliarder kroner.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.