Margarine-virksomhed kørte med klatten - så ramte corona

Overskuddet faldt til det laveste siden 2012

I langt det meste af virksomhedens 98-årige historie har margarine været det helt store nummer for Dragsbæk i Thisted. Arkivfoto: Michael Koch. <i>Michael Koch</i>

I langt det meste af virksomhedens 98-årige historie har margarine været det helt store nummer for Dragsbæk i Thisted. Arkivfoto: Michael Koch. Michael Koch

THISTED:Margarinevirksomheden Dragsbæk med adresse i Thisted gik kraftigt tilbage på bundlinjen i 2020.

Resultatet dykkede med 35 procent til 25,8 millioner kroner mod 40,1 millioner året før, og dermed måtte Dragsbæk notere sig sit mindste overskud siden 2012-resultatet på knap 24 millioner.

Omsætningen blev sidste år på 745,3 millioner, hvor der i 2019 stod 769,7 millioner.

- Ledelsen anser årets resultat som tilfredsstillende, idet selskabet i året har været berørt af COVID-19, med manglende indtjening på flere markeder, skriver ledelsen i sin beretning.

Forventning holdt ikke stik

Eksportmarkederne aftager typisk cirka 60 procent af produktionen.

På forhånd havde Dragsbæk regnet med, at 2020-resultatet ville lige fem-syv procent over 2019-resultatet. Sådan kom det ikke til at gå.

Om 2021 konstaterer ledelsen, at det danske marked for margarine fortsat er faldende, og at det derfor er vigtigt som minimum at fastholde markedsandelen.

- Der fokuseres derfor stadig på at udvikle kundetilpassede løsninger til hjemmemarked og eksportmarkeder i alle produktkategorier samt udvikling af nye forretningsområder. Dette gælder foruden detail også øvrige segmenter som industri, bageri og foodservice, skriver ledelsen.

- Herudover vil der også fortsat være fokus på at tilpasse omkostningerne til de skærpede konkurrencevilkår, fremgår det.

Omfattende produktion

Selskabet forventer et resultat før skat på niveau med 2020, afhængig af hvordan 2021 vil være påvirket af corona og udviklingen i råvarepriser.

Med i regnskabstallene er Dragsbæks produktion af både margarine, blandingsprodukter, olie og fedt, og også den produktion af Pastella-pasta, som virksomheden har i Skovlund ved Varde.

I langt det meste af virksomhedens 98-årige historie har margarine været det helt store nummer for Dragsbæk i Thisted, men som nævnt er der altså nu andre varegrupper, der fylder mere og mere i koncernen.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.