Mekanikeres sympatistrejke sender SAS-fly til tjek i udlandet

En sympatistrejke hos mekanikere skal ramme de SAS-afgange, der ikke er ramt af strejke.

Ved midnat natten til torsdag slutter 200 mekanikere under Dansk Metal sig til de piloter i SAS, der strejker. Mekanikerne vil sympatistrejke og ikke servicere SAS-fly.

Dermed kan de dele af SAS, hvor piloterne ikke strejker, blive ramt, skriver DR. Deres fly skal nemlig stadig serviceres hver tredje dag.

SAS fortæller til DR, at de vil forsøge at få flyene serviceret i udenlandske lufthavne i stedet.

- Vi har fundet en løsning, så Connect kan forsætte med at flyve, selv om mekanikerne går i strejke, siger SAS' pressechef i Danmark, Alexandra Lindgren Kaoukji, til DR.

- Men det er klart, at det påvirker os i forhold til de fly, som lige nu står på jorden og har brug for regelmæssig vedligeholdelse. Når piloterne kommer tilbage, så kan vi ikke flyve med dem lige med det samme, siger hun.

I Dansk Metal, der ud over mekanikere også organiserer piloter og kabinepersonale fra SAS, har man ikke rigtig nogen holdning til, hvad SAS måtte gøre for at kompensere for strejken blandt mekanikerne. Det fortæller Keld Bækkelund Hansen, forhandlingschef i Dansk Metal.

- Hvad SAS gør i forhold til at få flyene serviceret i nogle andre lande, skal jeg ikke forholde mig til.

- Vi vil selvfølgelig informere vores kollegaer internationalt om vores konflikt, og så må vi se, hvordan det spænder af, siger han til Ritzau.

Dansk Metal har siden 1. februar organiseret både piloter og kabinepersonale i SAS. Det skyldes, at såvel piloter som kabineansatte har haft et ønske om at slutte sig til en større fagforening for at stå bedre rustet.

I den øjeblikkelige pilotstrejke er det i første omgang kun piloterne i SAS Pilot Group, der strejker. Det sker, efter at SAS og piloterne ikke har kunnet enes om en overenskomst. Piloternes overenskomst udløb 1. april.

Piloterne i datterselskaberne SAS Connect og SAS Link flyver dog stadigvæk. Her er piloterne organiseret i en anden fagforening.

Onsdag betyder strejken, at 34 ud af 100 SAS-afgange fra København er aflyst. De 14 SAS-afgange, der er fløjet af datterselskabet SAS Connect, og de fire afgange fløjet af SAS Link, flyver stadigvæk.

De resterende afgange flyves af underleverandører såsom Xfly og CityJet.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.