Mere mystik om træpillefabrik: Hvor ender kundernes penge?

Kunderne står i kø for at annullere deres ordrer. Nu er navnet på et andet mystisk firma pludselig dukket op

Firmaet Pinderup Træpiller havde fredag sat et skilt op ved bygningerne på Dronninglundvej i Agersted, hvor der - ifølge ejer Anders Pinderup - skal etableres en træpillefabrik. <i>Foto: Martél Andersen</i>

Firmaet Pinderup Træpiller havde fredag sat et skilt op ved bygningerne på Dronninglundvej i Agersted, hvor der - ifølge ejer Anders Pinderup - skal etableres en træpillefabrik. Foto: Martél Andersen

I første version af denne artikel fremgik det, at Pinderup Træpiller har trukket penge fra flere kunders konti. Dette er ikke korrekt. Pengene er blevet reserveret - blandt andet af et andet firma ved navn klipklister.dk. Pengene bliver ikke trukket, før træpillerne er på vej til kunden, oplyser Pinderup Træpiller. Nordjyske beklager fejlen.

DRONNINGLUND: Først var det kilder med indsigt i branchen, der såede tvivl om det omdiskuterede firma Pinderup Træpiller og ejerens planer om at etablere en fabrik, der kan levere billige træpiller i løbet af 30 til 60 dage. 

Nu undrer flere sig over, hvordan betalingerne til firmaet foregår. Samtidig er et mystisk firma ved navn klipklister.dk pludselig dukket op i historien om Pinderup Træpiller, der sælger træpiller til halv pris.

Pinderup Træpiller vil etablere en træpillefabrik på Dronninglundvej i Agersted. <i>Foto: Martél Andersen</i>

Pinderup Træpiller vil etablere en træpillefabrik på Dronninglundvej i Agersted. Foto: Martél Andersen

Nordjyske kunne torsdag fortælle, at flere kilder i trævarebranchen fandt det usandsynligt, at Pinderup Træpiller kan etablere en fabrik i Agersted med produktion allerede fra næste uge. 

Siden har kunderne stået i kø for at annullere deres ordrer.

Næsten alle de kunder, som Nordjyske har talt med, er lykkedes med det. Kort efter annulleringen har de modtaget en bekræftelse på mail. Til gengæld undrer det nogle, at det beløb, som blev reserveret på deres konto efter afgivelsen af deres ordre, stammer fra et selskab ved navn klipklister.dk - og altså ikke Pinderup Træpiller.

Flere firmaer i spil

Anders Pinderup, der er personen bag Pinderup Træpiller, har tidligere oplyst til Nordjyske, at han har en indløsningsaftale med firmaet Clearhaus, der tilbyder onlinebetalingssystemer til webshops. 

Men hos flere kunder dukkede et helt andet firma altså op, da de tjekkede deres kontoudtog. 

I denne hal skal der der i følge Pinderup Træpiller laves en produktion med træpiller allerede fra næste uge. <i>Foto: Martél Andersen</i>

I denne hal skal der der i følge Pinderup Træpiller laves en produktion med træpiller allerede fra næste uge. Foto: Martél Andersen

På en kundes kontoudtog står der, at pengene er reserveret af et firma ved navn klipklister.dk.

En Google-søgning leder frem til hjemmesiden klipklister.dk. I firmaets mailadresse indgår navnet Fam3D, der også er navnet på selskabet bag Pinderup Træpiller. 

Samtidig er domænet klipklister.dk ejet af Tine Pinderup, der også ejer domænerne pinderuptraepiller.dk og pinderuptræpiller.dk. 

Klipklister.dk annoncerer blandt andet med 3D Papirklip og har angiveligt fem fysiske butikker. De har alle adresse i Miami. 

- Pengene er ikke hos os

Anders Pinderup oplyser fredag til Nordjyske, at han har solgt 200 tons træpiller. På firmaets hjemmeside kan man læse, at lidt under et ton træpiller på palle koster 3500 kroner.

Flere kunder fortæller, at de herudover har betalt 600 kroner for at få deres varer fragtet. Med andre ord har firmaet altså indtil videre solgt træpiller for over 800.000 kroner. Hvor mange ordrer, der siden er annulleret, er ukendt.

Pinderup Træpiller skriver fredag morgen på sin Facebook-side, at kunder, der ønsker deres ordrer annulleret, skal sende en e-mail med deres ordrenummer. 

Pinderup Træpiller siger, at firmaet vil dumpe priserne på træpiller. Firmaet annoncerer med træpiller til halv pris. <i>Foto: Martél Andersen</i>

Pinderup Træpiller siger, at firmaet vil dumpe priserne på træpiller. Firmaet annoncerer med træpiller til halv pris. Foto: Martél Andersen

"Pengene vil automatisk blive frigivet og DERFOR bliver intet hævet på konto", skriver firmaet i sin opdatering.

"Har man lavet en bankoverførsel skal man dog sende sit registrerings- og kontonummer i en e-mail, så de (pengene, red.) kan sendes retur", står der videre.

Nordjyske har spurgt ejer Anders Pinderup, om det skal forstås sådan, at nogle kunder har fået trukket deres penge, før de har fået deres varer.

- Nej, overhovedet ikke. Det er dem, der har lavet en bankoverførsel. Det er sådan, at inde på vores hjemmeside kan man vælge at trykke bankoverførsel, hvis man afhenter. Så kan man overføre pengene, når man står her og afhenter sine varer. Så er der nogle folk, der har valgt at overføre dem nu her. Det er ikke noget, jeg kan gøre så meget ved, siger Anders Pinderup.

Klippeklistre-firmaet

Han fortæller, at han har flere beviser på, at Pinderup Træpiller har tilbageført pengene til sine kunder. 

- Du kan snakke med vores indløser, Clearhaus, som kan bekræfte alt det, jeg siger. Vi har ikke hævet nogle penge fra folk. Vi har intet gjort. De (Clearhaus/red.) har pengene hos dem. Vi har dem ikke hos os, siger Anders Pinderup.

Vi har talt med en kunde, hvor firmaet klipklister.dk fremgår af hendes kontoudtog. Hvordan hænger det sammen?

- Det har vi slet ikke noget med at gøre. 

Hvorfor ryger pengene så derhen?

- Det gør de heller ikke. For det er ikke det, der står på vores indløsningsaftale, siger Anders Pinderup.

Clearhaus oplyser i et skriftligt svar til Nordjyske, at de "på grund af deres tavshedspligt hverken kan be- eller afkræfte, om Fam3D Filament er kunde hos Clearhaus". 

- Clearhaus er generelt meget opmærksomme på særligt negative oplysninger om kunder i medierne, for det indgår i Clearhaus' løbende vurdering af, om en virksomhed kan være kunde eller ej. Kunder, der betaler med et Visa eller Mastercard kan være meget trygge ved at handle på nettet, for hvis de betaler for varer, der ikke bliver leveret, har de mulighed for at lave en indsigelse i deres bank og få pengene retur ad den vej. Reglerne er designet til præcis en situation som den, Nordjyske omtaler her, skriver Josefine Kjærsgaard Johnsen, der er jurist hos Clearhaus.

Nordjyske har skrevet flere artikler om Anders Pinderups planer om produktion af træpiller, hvor det fremgår, at den kommende fabrik vil producere 20 ton i timen. Anders Pinderup har nu korrigeret sine oplysninger til to ton i timen.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.