Microsoft fortsætter med at buldre frem med markant vækst

Omsætningen hos amerikanske Microsoft er steget med 18 procent til 198,3 milliarder dollar.

Microsoft fortsætter med at buldre frem, viser nyt regnskab. (Arkivfoto). <i>Shannon Stapleton/Reuters</i>

Microsoft fortsætter med at buldre frem, viser nyt regnskab. (Arkivfoto). Shannon Stapleton/Reuters

Softwaregiganten Microsoft har omsat for hele 198,3 milliarder dollar det seneste år. Det svarer til 1459 milliarder kroner.

Det viser selskabets årsregnskab, der er blevet offentliggjort tirsdag aften.

Dermed fortsætter det amerikanske selskab med at vokse med stor hast. Det svarer til en fremgang på hele 18 procent sammenlignet med seneste regnskabsår.

Væksten er særligt hjulpet på vej af en stærk cloud-forretning, der er steget med 20 procent i omsætning.

Cloud-tjenesterne er en samlet betegnelse for en række softwareydelser, der stilles til rådighed via internettet. Det giver for eksempel mulighed for opbevaring af data på nettet.

Det er et forretningsområde, der har oplevet stor fremgang, siden coronapandemien gjorde sit indtog, og hjemmearbejde blev mere normalt.

- Ingen virksomhed er bedre positioneret end Microsoft til at hjælpe organisationer med at leve op til deres digitale krav – så de kan gøre mere med mindre, siger Microsoft-direktør Satya Nadella i en kommentar til regnskabet.

- Vi ser en reel mulighed for at hjælpe enhver kunde i alle brancher med at bruge digital teknologi til at overvinde nutidens udfordringer.

Anderledes svært har salget af computere haft det. Forretningsområdet er blot steget med to procent det forgangne år.

Microsofts regnskab har desuden været negativt påvirket af en række udefrakommende faktorer. Det er dog blot en dråbe i havet for giganten.

Produktionsnedlukninger i Kina, og at selskabet har set sig nødsaget til at nedskalere sine russiske forretninger, har medvirket til et tab i omsætning på omkring 430 millioner dollar, fremgår det af regnskabet.

Det betyder sammenlagt, at Microsoft overskud for de seneste tolv måneder lander på mere end 72 milliarder dollar. Det er 19 procent mere end året forinden.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.