Museumsgæsterne er vendt tilbage efter corona

Efter to år med nedlukninger vendte gæsterne tilbage til museernes udstillinger i 2022, viser tal fra DST.

Gæsterne er vendt tilbage til museerne efter coronaår. Louisiana, som er landets største kunstmuseum, blev besøgt 613.000 gange sidste år. (Arkivfoto) <i>Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix</i>

Gæsterne er vendt tilbage til museerne efter coronaår. Louisiana, som er landets største kunstmuseum, blev besøgt 613.000 gange sidste år. (Arkivfoto) Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix

Udstillingerne på de danske museer havde 15,6 millioner besøg sidste år. Dermed er det samlede besøgstal tilbage på niveau med årene inden corona.

Det viser nye tal fra Danmarks Statistik.

Det hidtil højeste besøgstal er målt i 2019, hvor udstillingerne blev besøgt 36.000 flere gange end sidste år.

I de efterfølgende år faldt besøgstallet markant grundet coronarestriktioner og nedlukninger. I 2021 var det samlede besøgstal dermed 9,8 millioner, hvilket er det laveste siden 2009, hvor statistikken begyndte.

Særligt de kulturhistoriske museer var populære i 2022. Udstillingerne på disse museer blev besøgt otte millioner gange.

Ser man på det samlede besøgstal på landets museer, der inkluderer både besøg på museernes udstillinger og eventuelle caféer, haver eller parker, blev museerne besøgt 17,9 millioner gange sidste år.

Det er flere besøg end i 2019, hvor museerne havde 17,2 millioner besøg.

Det største kulturhistoriske museum er Nationalmuseet, som blev besøgt af 1,7 millioner gæster sidste år.

Kunstmuseer er den næstmest populære museumskategori. I alt besøgte 3,8 millioner gæster landets kunstudstillinger.

Louisiana, som er landets største kunstmuseum, blev besøgt 613.000 gange.

Det er næsten dobbelt så mange som året før, men endnu ikke helt på niveau med Louisianas rekordår i 2019, hvor 757.000 besøgte museet.

Alligevel var Louisiana-direktør Poul Erik Tøjner meget tilfreds med museets besøgstal, da de blev offentliggjort i januar.

- Alt over 600.000 er en total succes, synes jeg. Det har altid været sådan, at årene svinger, sagde Poul Erik Tøjner i den forbindelse.

Også gæsterne i landets zoologiske anlæg er vendt tilbage. Sidste år var der 4,1 million og 1,1 million besøgende i henholdsvis zoologiske anlæg og akvarier.

Det er samme niveau som i 2019, skriver Danmarks Statistik.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.