Musk stiller ultimatum for Twitter-handel

Elon Musk betinger sit Twitter-køb af, at Twitter-ledelsen fører bevis for deres opgørelse af falske profiler.

Elon Musks milliardkøb af Twitter står og falder ifølge Musk med, om Twitter kan gøre rede for sine opgørelser over andelen af falske profiler. (Arkivfoto). <i>Dado Ruvic/Reuters</i>

Elon Musks milliardkøb af Twitter står og falder ifølge Musk med, om Twitter kan gøre rede for sine opgørelser over andelen af falske profiler. (Arkivfoto). Dado Ruvic/Reuters

Forretningsmanden Elon Musk kommer med et krav til ledelsen i Twitter, hvis hans køb af det sociale medie skal gå igennem:

Ledelsen i Twitter må føre bevis for deres påstand om, at under fem procent af profilerne på Twitter er falske.

Det har Elon Musk tirsdag skrevet på netop Twitter.

- I går afviste Twitters topchef offentligt at fremvise bevis for under fem procent (andel falske profiler), skriver Musk på Twitter.

- Denne handel kan ikke komme videre, før han gør det.

I slutningen af april blev Musk og Twitters bestyrelse enige om en handel til en værdi af 44 milliarder dollar. Det svarer til 304 milliarder kroner.

I sidste uge annoncerede Musk dog, at handlen var sat på pause. Han ville have undersøgt, om Twitter havde oplyst den korrekte andel falske brugere på det sociale medie.

Det oplyste han i et opslag på selv samme Twitter. Det udløste en rutsjetur nedad for Twitter-aktien. Musk forsikrede derefter - i et nyt opslag på Twitter - om, at han stadig agtede at gennemføre handlen.

Men tirsdag skriver Musk altså, at handlen ikke kommer nogen steder, før Twitter har ført bevis for deres påstand.

Den amerikanske forretningsmand anslår selv, at falske profiler udgør 20 procent af Twitters brugere.

I aftalen mellem Elon Musk og Twitters bestyrelse er lavet en klausul til, hvis handlen skulle falde på gulvet. Her kan parterne trække sig mod en betaling på en milliard dollar ifølge erhvervsmediet CNBC.

Det vil dog kræve, at en række betingelser opfyldes. Det kan for eksempel være forkerte oplysninger i købsmaterialet.

Da Musk oplyste, at handlen var sat på pause, skrev han samtidig, at hans købstilbud var betinget af, at Twitters oplysninger til det amerikanske finanstilsyn var korrekte.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden