Coronavirus

Nedlukning ramte lufthavn hårdt - men der er godt nyt inden jul

November blev styg for Aalborg Lufthavn, men der er ét lyspunkt om kort tid

Der var ikke meget aktivitet i Aalborg Lufthavn i november, men der er ét lyspunkt i julemåneden. Foto: Lars Pauli

Der var ikke meget aktivitet i Aalborg Lufthavn i november, men der er ét lyspunkt i julemåneden. Foto: Lars Pauli

AALBORG:November blev en hård omgang for Aalborg Lufthavn, som må konstatere et kraftigt fald i antallet af passagerer.

I forvejen var passagertallet skrumpet markant på grund af rejserestriktioner, som blandt andet fremgår af Udenrigsministeriets rejsevejledninger .

Dertil kom to ugers nedlukning af syv nordjyske kommuner, også på grund af corona-smitte. Det kan ligeledes aflæses i antallet af passagerer i Aalborg Lufthavn.

I alt var der 24.009 passagerer i lufthavnen i november mod 108.236 passagerer i samme måned i 2019 - en tilbagegang på på næsten 78 procent.

Ingen charterfly

- Ikke siden juni har vi set en så markant tilbagegang i Aalborg Lufthavn som i november. I en normal november sender vi over 7.500 charterpassagerer sydpå til blandt andet Gran Canaria, hvor vi i år ikke har haft ét eneste charterfly i luften. Med de gældende rejserestriktioner, der ikke tager højde for de enkelte landes regioner med lav smitte, forventer vi også at se meget få charter- og fritidsrejsende resten af året, udtaler lufthavnsdirektør Søren Svendsen fra Aalborg Lufthavn i en pressemeddelelse.

- Samtidig har vi i november set et stort fald af indenrigspassagerer til København, der uden tvivl skyldes den to uger lange nedlukning af Nordjylland, som ramte virksomheder og private i hele regionen hårdt, tilføjer han.

Lyspunkt inden jul

Selv om november måned så sort ud for lufthavnen, er der dog godt nyt forude. Lige nu er Banedanmark ved at planlægge indvielsen af den nye, direkte jernbaneforbindelse til lufthavnen, og første tog ankommer 13. december.

På grund af covid-19 bliver det dog et lukket arrangement.

- Direkte tog til Aalborg Lufthavn er noget, vi længe har set frem til. Vi forventer dog ikke at se en væsentlig effekt af togforbindelsen, før vi er ude af covid-19-krisen. Men med en vaccine, der lige nu nærmer sig med hastige skridt, kan vi skimte lys for enden af tunnelen, siger Søren Svendsen.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.