Netcompany og Ørsted går hver sin vej på fondsbørsen

To af dagens regnskaber bliver modtaget vidt forskelligt på den københavnske Nasdaq-børs.

Torsdag har flere af de største, børsnoterede danske selskaber aflagt regnskab for tredje kvartal, og investorerne har torsdag morgen givet vidt forskellige karakterer for de finansielle resultater, de er præsenteret for.

It-virksomheden Netcompany blev efter et kvarters handel på Nasdaq Copenhagen-børsen handlet 18 procent højere end onsdag.

Markedet er tilsyneladende imponerede over regnskabstallene fra Netcompany, der for et år siden opkøbte den luxembourgske it-selskab Intrasoft.

Omsætningen vokser både hvad angår de nye og de fortsættende aktiviteter i selskabet, og Netcompany har på et år fordoblet antallet af ansatte.

Samtidig ser det ud til, at det høje sygefravær og den personaleutilfredshed, der blev nævnt i regnskabet for andet kvartal, ser ud til at være under kontrol igen.

Omvendt har Ørsted-aktien det svært. Den klarer sig dårligst af alle i C25-indekset og falder næsten fire procent fra morgenstunden.

Det endda på trods af, at selskabet tjente et tocifret milliardbeløb på at sælge halvdelen af havvindparken Hornsea 2.

Det var dog ventet og dermed regnet ind i aktiekursen. Til gengæld producerede selskabets vindmøller på land og til havs mindre strøm end ventet, og det er formentlig årsagen til kursfaldet.

Ørsted har indgået en række aftaler om at levere strøm til en fast pris og i en fast mængde.

Og når selskabet ikke selv producerer strøm nok, må man ud at købe el på det fri marked.

Det har kostet selskabet to milliarder kroner i ekstraudgifter i tredje kvartal, fortæller selskabets finansdirektør Daniel Lerup til Marketwire.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.