Ni ud af ti overnatningssteder har problemer med elinstallationer

Sikkerhedsstyrelsen har ført tilsyn med 344 overnatningssteder. Kun 33 steder slap igennem kontrollen.

Blot hvert tiende overnatningssted i Danmark er sluppet igennem Sikkerhedsstyrelsens tilsyn med elinstallationer siden begyndelsen af sidste år.

Det skriver styrelsen i en pressemeddelelse.

I alt blev der ført tilsyn med 344 hoteller og andre overnatningssteder. Hos kun 33 steder var konklusionen, at alt var i orden.

Ifølge Evy Boe Madsen, vicekontorchef hos styrelsen, kan det udgøre en fare for de mange gæster, der færdes på et overnatningssted.

- Derfor er det afgørende, at elinstallationerne er sikre, så der ikke er en unødig risiko for at få stød, eller for at en kortslutning kan starte en brand, siger hun i meddelelsen.

- Hvis man er tvivl om, at alt er i orden, er det en god ide at kontakte en autoriseret elinstallatør og få installationen gennemgået.

Sikkerhedsstyrelsen har blandt andet fundet løstsiddende stikkontakter og revnede eltavler.

Hos mange af stederne var eltavlerne heller ikke afdækket tilstrækkeligt, og det har altså udgjort en fare for at få stød.

- Man kan let selv konstatere, at eltavlen er lukket korrekt og ikke har revner eller skader.

- Eltavlen skal være let at komme til, hvis der eksempelvis springer en sikring, og man må ikke bruge pladsen foran eltavlen til opbevaring af møbler eller andet udstyr, der måske kan beskadige tavlen, siger Evy Boe Madsen.

Sikkerhedsstyrelsen opfordrer generelt overnatningssteder til at sørge for at vedligeholde elinstallationerne løbende.

Problemerne og mange af de fejl, som styrelsen finder, hænger nemlig sammen med, at der først fokuseres på dem, når de ikke længere fungerer.

- Med løbende vedligeholdelse, der udføres af en autoriseret elinstallatør, kan man forebygge, at strømmen pludselig svigter, eller at der sker kortslutninger eller andre skader, lyder det fra vicekontorchefen.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.