Noma vil erstatte restaurant med nyt madlaboratorie

Fra 2025 lukker Noma på ubestemt tid for at gøre plads til et nyt madlaboratorie, skriver Berlingske.

Medejer og køkkenchef hos Noma René Redzepi varsler store ændringer for restauranten. I fremtiden vil han i stedet bygge et madlaboratorie. (Arkivfoto). <i>Thibault Savary/Ritzau Scanpix</i>

Medejer og køkkenchef hos Noma René Redzepi varsler store ændringer for restauranten. I fremtiden vil han i stedet bygge et madlaboratorie. (Arkivfoto). Thibault Savary/Ritzau Scanpix

2024 bliver det sidste år for den verdensberømte restaurant Noma, som vi kender den.

Det fortæller Nomas ejer og køkkenchef, René Redzepi, til Berlingske.

Det betyder også, at Michelin-restauranten lukker på ubestemt tid fra 2025 for at gøre plads til et madlaboratorie, hvor nye retter og produkter skal udvikles til dets e-handelskoncept, Noma Projects.

- Det er vigtigt for mig, at Noma skal være en blivende faktor inden for banebrydende madinnovation. Derfor bliver vi nødt til at skære restaurantdelen fra en tid, siger Redzepi til avisen.

- Vi regner med, at det vil tage et sted mellem to og fire år, før transformationen er på plads. I hvilket regi Noma så kommer til at åbne igen, ved jeg endnu ikke. Jeg tvivler dog på, at det bliver som en almindelig restaurant.

Noma har tidligere varslet, at der i fremtiden er store ændringer på vej. Det gjorde restauranten blandt andet i sommeren 2022.

Madlaboratoriet skal bane vejen for, at folkene bag kan sælge blandt andet fermenterede fødevareprodukter i større målestok.

René Redzepi er på sigt åben for, at man kan åbne for restauranten en sæson om året i København. Det er heller ikke umuligt, at man kommer til at gøre det uden for landets grænser, fortæller han til Berlingske.

Han ønsker dog ikke at lægge sig fast på en enkelt konkret idé om en fremtidig restaurant med spisende gæster, i tilfælde af at laboratoriet viser sig at være det helt rigtige skridt i Nomas udvikling.

Idéen til laboratoriet opstod første gang i forbindelse med coronanedlukningen i foråret 2020. Der stod det klart for Redzepi, at tiden var inde til at skifte spor.

Den danske restaurant har i en længere årrække været anset for at være en af verdens bedste. Det har været medvirkende til, at den i dag har tre stjerner i Michelin-guiden.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden