Nordea fjerner negative renter for at have penge i banken

Efter Nationalbankens renteændring torsdag, fjerner Nordea negative renter for at have penge i banken.

Umiddelbart efter at Nationalbanken hævede sin rente, meddelte Nordea, at bankens kunder senere på måneden vil slippe for at betale for at have penge i banken. (Arkivfoto). <i>Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix</i>

Umiddelbart efter at Nationalbanken hævede sin rente, meddelte Nordea, at bankens kunder senere på måneden vil slippe for at betale for at have penge i banken. (Arkivfoto). Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Kort efter Nationalbankens renteændring torsdag fjerner Nordea negative renter på at have penge i banken. Det skriver Nordea i en pressemeddelelse.

Torsdag hævede Nationalbanken renten med 0,75 procent. Stigningen svarer til den, som Den Europæiske Centralbank også har vedtaget.

Fremover vil opsparings- og pensionskonti blive forrentet med 0,75 procent for beløb over 100.000 kroner og 0,40 procent for beløb under.

Børne- og boligopsparinger vil have en rente på 0,75 procent.

På almindelige konti som eksempelvis en lønkonto, vil renten være 0,0 procent.

Også Nordeas erhvervskunder vil få en rente på 0,0 procent, mens prisen for at låne penge stiger med 0,75 procent for dem.

Nordea fjerner de negative renter den 20. september, mens de nye renter for lån træder i kraft den 12. oktober.

For de boliglån, der har mere end en måneds varsel, vil ændringen træde i kraft den 21. marts næste år.

I 2012 fastsatte Nationalbanken negative renter i Danmark. Det betød, at bankerne skulle betale penge for at have kundernes penge stående i Nationalbanken.

Bankerne indførte derfor med tiden også negative renter for deres kunder. Det kostede altså penge at have penge stående i banken.

Flere andre banker har allerede fjernet de negative renter for kunderne. Det gælder blandt andet for Nykredit, Arbejdernes Landsbank og Saxo Bank.

Den 21. juli hævede Nationalbanken renten med 0,50 procent til minus 0,10 procent. Også her blev renten hævet som følge af en rentestigning hos Den Europæiske Centralbank, der havde hævet renten til 0,0.

Danmark har en fastkurspolitik i forhold til euroen. Det betyder, at der som regel ofte vil være ændringer i den danske rente, når der sker ændringer i EU's renter.

Nationalbankens rente er nu 0,65 procent, mens Den Europæiske Centralbank har en rente på 0,75 procent.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.