Banksektoren

Nordjysk bank scorer på engangsfornøjelser

Jutlander tjener godt på konvertering af boliglån og frasalg af aktier og forventer nu et overskud på 385 til 420 millioner kroner for 2019

Jutlander Bank med hovedkvarter i Aars tjener godt på konvertering af boliglån og salg af aktier. Arkivfoto: Grete Dahl

Jutlander Bank med hovedkvarter i Aars tjener godt på konvertering af boliglån og salg af aktier. Arkivfoto: Grete Dahl

AARS:Himmerlandske Jutlander Bank skruer vældigt op for optimismen, når det gælder det forventede overskud for i år. Nu lyder den økonomiske udsigt, at bankforretningen giver en gevinst på 385 til 420 millioner kroner før skat. Et vældigt spring op ad i forhold til resultatet på 268 millioner kroner i 2018.

Banken har netop offentliggjort et delregnskab, der dækker årets første ni måneder. Det viser et resultat før skat på 363 millioner kroner - beløbet var 210 mio. kroner i samme periode i fjor.

I en pressemeddelelse pointerer ordførende direktør Per Sønderup, at det gode resultat løftes af flere ”engangsfornøjelser”. Først og fremmest tjener Jutlander Bank 75 millioner kroner på at sælge sine aktier i Sparinvest til Nykredit.

Desuden henter banken ekstraordinære gebyrindtægter på, at også Jutlander Banks kunder er vilde med at konvertere boliglån til attraktive, lave renter. Banken formidler og tager sig betalt i form af gebyrer. Derfor stiger nettogebyrindtægterne med 55 millioner kroner i forhold til samme ni måneder i fjor.

Jutlander Bank kan også glæde sig over, at kunderne generelt har styr på deres økonomi, og det betyder, at nedskrivninger fortsat kan tilbageføres, og dermed bliver en indtægt i regnskabet. Den post stiger fra 6 til 24 millioner kroner.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.