Nordjysk bank skruer op: Forventer nu et overskud på op mod 380 millioner kroner

Jutlander Bank har haft et godt første kvartal og kan desuden score kassen på salg af aktier i Sparinvest

Per Sønderup, ordførende direktør i Jutlander Bank, er yderst tilfreds med resultatet for årets første kvartal.Arkivfoto: Jesper Thomasen

Per Sønderup, ordførende direktør i Jutlander Bank, er yderst tilfreds med resultatet for årets første kvartal.Arkivfoto: Jesper Thomasen

AARS:Jutlander Bank opjusterer nu forventningerne for 2019, efter at pengeinstituttet har leveret et godt resultat i første kvartal.

Den nye udsigt melder om et overskud før skat på mellem 250 og 300 millioner kroner, og det er 25 millioner mere end det hidtidige estimat. Justeringen kommer efter, at banken i årets første tre måneder noterede vækst i den primære indtjening og et overskud på 96 millioner kroner før skat. Det er en forbedring på ni millioner kroner i forhold til samme periode i 2018.

Kvartalsregnskab fra Jutlander Bank A/S

Udvalgte tal fra Jutlander Banks regnskab for første kvartal 2019 i millioner kroner. (Tal i parentes for første kvartal 2018).

Netto rente- og gebyrindtægter: 185 (176).

Kursreguleringer: 42 (32).

Udgifter til personale: 131 (126).

Resultat før skat: 96 (87).

Resultat efter skat: 79 (78).

Udlån: 8964 (8600).

Balance: 18.418 (16.638)

Egenkapital: 3022 (2837).

Kapitalprocent: 20,0 (19,5).

Kilde: Jutlander Bank

Overskuddets vækst hjælpes godt på vej af positive kursreguleringer, der er steget med 10 millioner kroner. Men den ekstra gevinst høstes ved, at Jutlander Banks netto rente- og gebyrindtægter stiger fra 176 til 185 millioner kroner.

Banken melder om fire procents udlånsfremgang i de seneste 12 måneder på egne udlån og en fremgang på 12 procent i de udlån, som man formidler for Totalkredit og DLR.

Når gebyrindtægterne stiger, tilskrives det blandt andet, at kunderne har været aktive på boligmarkedet. I en pressemeddelelse oplyser Jutlander Bank desuden, at man har fået 10.000 nye kunder fra første kvartal i 2018 til første kvartal i 2019.

Resultatet for årets første tre måneder betegnes af banken som ”meget tilfredsstillende”

- Det mest glædelige er, at overskuddet af bankens basisforretning vokser. Når man tager vores nettorente- og gebyrindtægter og fratrækker omkostningerne til at drive bankens afdelinger og lønne vores medarbejdere, så er vores forretning altså sund – og bedre end for et år siden, siger Jutlander Banks ordførende direktør, Per Sønderup.

Den nye forventning til et overskud i år på op til 300 millioner kan meget vel blive endnu større. Jutlander Bank ejer nemlig 6,9 pct. af aktierne i Sparinvest, som tidligere på året indgik en betinget aftale om salg af 75 pct. af aktiekapitalen til Nykredit-koncernen. Hvis handlen bliver godkendt af myndighederne, står Jutlander Bank til en ekstra engangsindtjening på omkring 80 millioner kroner.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.