Norwegian har nemmere ved at fylde sine fly med passagerer

2,2 millioner passagerer har fløjet med Norwegian i juli. Det er tre gange flere end samme måned sidste år.

Norwegian har betjent 2,2 millioner passagerer i juli, viser nye trafiktal. (Arkivfoto). <i>Erlend Aas/Ritzau Scanpix</i>

Norwegian har betjent 2,2 millioner passagerer i juli, viser nye trafiktal. (Arkivfoto). Erlend Aas/Ritzau Scanpix

Der er ikke mange tomme sæder, når flyene letter hos det norske luftfartsselskab Norwegian i øjeblikket.

Det viser trafiktallene for selskabet i juli.

Belægningsgraden i løbet af sidste måned var helt oppe på 95 procent, hvilket er den højeste andel i mange år, lyder det.

Belægningsgraden refererer netop til, i hvor høj grad Norwegian formår at fylde sine fly med passagerer.

I alt blev 2,2 millioner passagerer betjent af selskabet i sommermåneden. Det er tre gange som mange som i samme måned sidste år.

- Det har været en god sommer for Norwegian, siger Geir Karlsen, koncernchef i Norwegian, i en meddelelse torsdag morgen.

- Vi havde den højeste belægningsgrad i mange år i juli, og vi gennemførte tæt på alle flyvninger til trods for mange og store udfordringer for flytrafikken i Europa.

Der er fortsat et stykke vej op til det niveau, som Norwegian befandt sig på for tre år siden før corona. I juli måned i 2019 fløj selskabet med mere end 3,7 millioner passagerer.

I mellemtiden har Norwegian kæmpet en hård kamp for at holde sig oven vande. Store underskud har tynget selskabet - især efter at coronapandemien satte ind i begyndelsen af 2020.

Sidste år fik Norwegian dog forhandlet en redningsplan på plads med sine kreditorer. Det betød, at selskabet slap af med en stor del af sin gæld, og at der blev skudt et mindre milliardbeløb ind i selskabet.

Selskabet flyver fortsat rundt med et underskud på kistebunden, men der har været bedring at spore. Det viste det seneste kvartalsregnskab.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden