Nu lover Lars Larsens søn at vende nordjysk smertensbarn

Det skal være slut med at lide dundrende milliontab på passionen for golf. Ambitionerne med nordjysk resort er store

Bestyrelsesformand for Lars Larsen Group, Jacob Brunsborg, har ligesom sin far en veneration for et nordjysk resort. <i>Foto: Henrik Bo</i>

Bestyrelsesformand for Lars Larsen Group, Jacob Brunsborg, har ligesom sin far en veneration for et nordjysk resort. Foto: Henrik Bo

GATTEN:Den afdøde købmand Lars Larsen havde en særlig forkærlighed for sit nordjyske golfresort HimmerLand, som han yndede at kalde sit ”himmerige.”

Men nogen god forretning har golfresortet i Gatten i Vesthimmerland aldrig været med det ene store milliontab efter det andet.

Nu lover Jysk-arving Jacob Brunsborg, der er søn af Lars Larsen, at det skal være slut med underskud. Til Børsen siger han, at golfforretningen skal blive rentabel inden for tre-fire år.

- HimmerLand står mig meget nært. Hvis man skal nævne et sted i koncernen, hvor jeg personligt har trykket på speederen, så er det der, siger Jacob Brunsborg til Børsen.

Et nyt hotel er blandt de store investeringer på HimmerLand. <i>Foto: Martél Andersen</i>

Et nyt hotel er blandt de store investeringer på HimmerLand. Foto: Martél Andersen

En bekostelig affære

Siden 1987 har Larsen-familien været involveret i det himmerlandske golfresort. I 2007 overtog Lars Larsen det fulde ejerskab af golfresortet, som efterfølgende er blevet moderniseret og udvidet med et hotel, spa, fitnesscenter, svømmehal, bowlingcenter og aktivitetscenter.

Målet er at gøre resortet til en helårsdestination – et slags ”Nordens La Santa”.

Det har været en bekostelig affære, og fordi driften af resortet samtidig har givet konstant underskud, har Lars Larsen Group flere gange måttet tilføre friske penge.

Blandt andet med en kapitalindsprøjtning i 2020 på 400 millioner kroner.

Ikke en hobby

Den nu afdøde dynekøbmand Lars Larsen fastslog flere gange, at golfresortet i det nordjyske ikke er en hobby, men skal drives som en forretning.

Og nu lover hans søn, der er formand i Lars Larsen Group, altså, at der om tre-fire er plus på driften.

I det seneste årsregnskab var der faktisk et overskud efter skat på 3,2 millioner kroner. Driftsresultatet var dog fortsat negativt med et minus på 30,7 millioner kroner.

HimmerLand beskæftiger cirka 160 medarbejdere.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden