Ørsted skruer op for ambitionerne halvvejs i regnskabsåret

Energiselskabet Ørsted forventer større overskud og flere investeringer i år end hidtil udmeldt.

Ørsted har i bogstaveligste forstand medvind lige nu. I forbindelse med aflæggelsen af regnskabet for første halvår 2022 melder selskabet ud, at man forventer et endnu bedre driftsresultat end hidtil udmeldt.

Ledelsen lægger således en milliard oven i det hidtil udmeldte forventningsinterval, som nu hedder mellem 20 og 22 milliarder kroner.

Samtidig varsler selskabet, at man agter at investere endnu mere end hidtil udmeldt.

Det skyldes, at man nu er kommet længere i processen med at overtage havvindselskabet Ostwind.

Administrerende direktør Mads Nipper ser tilbage på et halvår, hvor Ørsted vandt kontrakten på havvindparken Hornsea 3 i Storbritannien, der bliver verdens største.

Og han konstaterer, at selskabet dermed er godt på vej mod at nå sit mål om at råde over en kapacitet på 30 gigawatt havvind inden 2030.

Ikke mindst hjulpet på vej af lovgivning og statslige initiativer, der skubber på omstillingen til grøn energi.

- Både EU og USA har fremlagt meget ambitiøse planer for at fremskynde udbygningen af vedvarende energi, hvilket sikrer en stærk platform for fortsat vækst i udrulningen af vedvarende energi, siger han i en pressemeddelelse.

Ørsted opnåede i første halvår af 2022 et driftsresultat på lige godt 13 milliarder kroner. Det er på niveau med samme periode året forinden.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.