Pandora sælger rekordmange smykker i første kvartal

Smykkevirksomheden Pandora sætter ny rekord for første kvartal. Selskabet solgte for 5,7 milliarder kroner.

Pandora sælger hvert år smykker for milliarder af kroner verden over. (Arkivfoto) <i>Max Rossi/Reuters</i>

Pandora sælger hvert år smykker for milliarder af kroner verden over. (Arkivfoto) Max Rossi/Reuters

Smykkevirksomheden Pandora er kommet flyvende fra start i år.

Selskabets første kvartalsregnskab viser en omsætning på knap 5,7 milliarder kroner, hvilket er rekord for årets tre første måneder.

Det svarer til en stigning på 21 procent i forhold til samme periode sidste år, som dog også var præget af lukkede butikker som følge af corona.

Det ses også på onlineomsætningen, der er 17 procent lavere end for et år siden, fordi kunderne er vendt tilbage til butikkerne igen.

Der er tocifret vækst på alle betydende europæiske markeder, når man sammenligner med 2019, hvor corona endnu ikke havde grebet forstyrrende ind i forretningen.

Også i USA, der er Pandoras største enkeltmarked, stiger salget.

Eneste ømme punkt er Kina, hvor coronanedlukninger fortsat lægger en dæmper på salget, der faldt fra 281 millioner til 254 millioner.

Pandoras salg er relativt upåvirket af krigen i Ukraine. Selv om man har droppet alt salg i Rusland og Hviderusland, så udgør omsætningen her kun omkring én procent af det samlede salg.

Og selskabet forventer ikke den store påvirkning af de afledte effekter af krigen i form af dyrere råvarer og inflation i forbrugerpriserne.

På bundlinjen står der et driftsoverskud for kvartalet på 1,3 milliarder kroner, og dermed er Pandora godt på vej mod at indfri sine økonomiske mål.

Selskabets administrerende direktør Alexander Lacik siger om regnskabet:

- Vi er meget tilfredse med den stærke start på året og med at levere rekordomsætning for et førstekvartal.

- De sidste to år har vi investeret i at bygge en stærkere organisation, og det bliver stadigt mere tydeligt i regnskabstallene og i måden, som vi driver virksomheden fremad på.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.