Piloter: Konkursbeskyttelse betyder ikke nye indrømmelser

SAS-piloter føler sig brugt som en undskyldning for, at SAS kunne søge om konkursbeskyttelse.

De strejkende SAS-piloter har ikke tænkt sig at give yderligere indrømmelser til SAS alene, fordi der skal være en konkursbeskyttet forhandlingsproces. (Arkivfoto). <i>11950 Ali Lorestani/Tt/Ritzau Scanpix</i>

De strejkende SAS-piloter har ikke tænkt sig at give yderligere indrømmelser til SAS alene, fordi der skal være en konkursbeskyttet forhandlingsproces. (Arkivfoto). 11950 Ali Lorestani/Tt/Ritzau Scanpix

Piloterne i SAS Pilot Group kommer ikke til at bidrage med yderligere indrømmelser end dem, der blev givet i de forhandlinger, som mandag brød sammen, blot fordi SAS har søgt om konkursbeskyttelse.

Det siger formand for Dansk Pilotforening, Henrik Thyregod, efter at SAS tirsdag har søgt om konkursbeskyttelse i USA.

- Det får ikke nogen betydning. Der er ikke noget, der har rykket sig i de forhold, siger han.

Han giver dog udtryk for, at han ser forhandlingerne med SAS i andet lys tirsdag:

- Der var en agenda. Vi forstod det ikke. Vi forstod ikke, hvad der foregik. Når jeg i dag ser pressemeddelelsen og ser, at SAS har søgt om konkursbeskyttelse i chapter 11, så forstår jeg det hele bedre.

- Jeg tror, at man har haft brug for en, der kunne tage skylden. Vi får skylden for konflikten nu. Jeg føler virkelig, at jeg bare har været en brik i et spil, siger han.

Ifølge piloterne var der flere gange i forhandlingerne opnået enighed, men det mundede aldrig ud i en underskrevet aftale.

I stedet var det mandag en realitet, at piloterne i SAS' hovedselskab, SAS Scandinavia, strejker.

SAS har siden februar arbejdet med en redningsplan, der har fået navnet SAS Forward.

Planen består af en række elementer. Et af dem er, at der skal spares flere milliarder, hvis udgifter og indtægter skal gå op. Et andet element er, at der skal findes ny kapital til selskabet.

Da en af de store ejere i dag, den svenske stat, har meldt ud, at den ikke vil være storejer fremover, skal der altså findes nye investorer.

Med kapitaludvidelse kan de nuværende ejere se frem til at få fortyndet deres ejerskab i en grad, at SAS-aktien dybest set er værdiløs.

Efter sammenbruddet i forhandlingerne mellem selskabet og piloterne er der endnu ikke aftalt nye møder mellem parterne.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.