Politiken og Jyllands-Posten vil fyre 25 ansatte

Faldende indtægter og stigende omkostninger betyder, at medarbejderstaben i Politikens Hus skal reduceres.

De ansatte på Politiken har nedlagt arbejdet som følge af sparerunden, der blev meldt ud onsdag formiddag. (Arkivfoto). <i>Emil Helms/Ritzau Scanpix</i>

De ansatte på Politiken har nedlagt arbejdet som følge af sparerunden, der blev meldt ud onsdag formiddag. (Arkivfoto). Emil Helms/Ritzau Scanpix

Faldende omsætning og stigende omkostninger til blandt andet papir betyder, at Politiken og Jyllands-Posten sammenlagt må afskedige 25 fuldtidsmedarbejdere.

Det fortæller Mediawatch og fagbladet Journalisten, efter at der onsdag formiddag er afholdt medarbejdermøder på de to berørte medier, der er en del af JP/Politikens Hus.

Der er angiveligt tale om stillinger i både den redaktionelle og kommercielle afdeling.

De 10 af stillingerne skal findes i Politiken-regi, og de resterende 15 skal findes på Jyllands-Posten.

De ansatte på Politiken har i kølvandet på udmeldingen og et nyt medarbejdermøde uden ledelsens deltagelse valgt at nedlægge arbejdet foreløbigt frem til torsdag formiddag.

Det er ifølge Journalisten utilfredshed med de udmeldte besparelser og den manglende mulighed for frivillige fratrædelser, der er årsagen til arbejdsnedlæggelsen.

Stig Ørskov, der er administrerende direktør for JP/Politikens Hus, fortalte i sidste uge til Mediawatch, at flere af koncernens selskaber er udfordrede i en tid med faldende forbrugertillid og stigende omkostninger.

De ansatte på Ekstra Bladet er også blevet indkaldt til møde onsdag.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.