Positivt forskningsnet fra Novo sender aktien i vejret

Novo melder om positive resultater fra forsøg med middel, som kan anvendes til behandling af diabetes 2.

Novo Nordisk ser ud til at have succes med at give overvægtige med type 2-diabetes en kombination af lægemidlerne Semaglutid og Cagrilintid. (Arkivfoto). <i>Linda Kastrup/Ritzau Scanpix</i>

Novo Nordisk ser ud til at have succes med at give overvægtige med type 2-diabetes en kombination af lægemidlerne Semaglutid og Cagrilintid. (Arkivfoto). Linda Kastrup/Ritzau Scanpix

Novo Nordisk har mandag udsendt en pressemeddelelse, hvor man fremlægger resultater fra et såkaldt fase 2-forsøg med et middel, der skal behandle type 2-diabetes.

Midlet går under navnet Cagrisema og kombinerer to af Novos eksisterende præparater, Semaglutid og Cagrilintid.

Ifølge Martin Holst Lange, der er udviklingsdirektør i medicinalvirksomheden, er der tale om "imponerende" resultater.

- Resultaterne indikerer, at Cagrisema reducerer blodsukkeret mere end Semaglutid alene, og vægttabene, der ses i forsøgene, bekræfter det betydelige vægttabspotentiale hos Cagrisema, siger han i pressemeddelelsen.

Forsøget omfatter 92 personer, der både har type 2-diabetes og er overvægtige.

Som en konsekvens af de positive resultater har Novo Nordisk besluttet at påbegynde et fase 3-program for type 2-diabetikere næste år.

Den gode nyhed belønnes på fondsbørsen, hvor Novo-aktien efter at have ligget svagt i plus ender 4,1 procent højere på dagen.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.