Prisstigninger øger DLG's omsætning med 11 milliarder

Grovvarekoncernen DLG har øget sin omsætning fra 26 milliarder til 37 milliarder i første halvår.

Priserne på korn og energi er gået i vejret siden krigsudbuddet i Ukraine, og det kan ses i regnskabstallene for grovvarekoncernen DLG.

Her nåede omsætningen i første halvår i år helt op på 37 milliarder kroner, hvilket er 11 milliarder kroner mere end i samme periode sidste år.

Bundlinjen er også vokset, men dog ikke lige så kraftigt. Resultatet før skat endte på 367 millioner kroner mod 298 millioner sidste år.

Koncernchef Kristian Hundebøll betegner resultatet som "særdeles tilfredsstillende".

- Den store stigning i omsætningen skyldes til dels de prisstigninger, vi har set på korn, råvarer og energi, men vi har også haft en stor salgsfremgang inden for vores energiprodukter i Tyskland, siger han i en kommentar til regnskabet.

Ud over de generelle prisstigninger på korn og råvarer har krigen i Ukraine påvirket DLG på den måde, at man har stoppet alle aktiviteter i Rusland.

Det kan ses i regnskabet, hvor ejerandelen i den russiske vitaminfabrik AV Nutrismart er nedskrevet med 80 millioner kroner.

Og så kan det mærkes, at afregningspriserne for grisekød er meget lave for tiden.

- Vi er udfordrede på salget af grisefoder som følge af de svære markedsforhold for griseproducenterne.

- Vi forventer, at den tendens vil blive forstærket i andet halvår, og da grisefoder er et stort forretningsområde for os, kræver det, at vi tilpasser os de nye markedsforhold, siger Kristian Hundebøll.

Forventningen til høsten, som så småt er gået i gang rundt omkring, er, at den kommer til at ligge over sidste års niveau i både mængde og kvalitet.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.