Rejsende med SAS-billetter til de næste tre dage kan ånde lettet op

Pilotstrejke i SAS er udskudt i 72 timer. Det er svært at vurdere, hvor tæt de er på aftale, siger analytiker.

Familien Laursen, far, mor og tre børn skal til Los Angeles på ferie og er lettede over at kunne komme afsted. Afgangshallen Terminal 1 i Københavns Lufthavn onsdag den 29. juni 2022. SAS pilot-strejke er midlertidigt afblæst.(Foto: Nils Meilvang/Ritzau Scanpix) <i>Nils Meilvang/Ritzau Scanpix</i>

Familien Laursen, far, mor og tre børn skal til Los Angeles på ferie og er lettede over at kunne komme afsted. Afgangshallen Terminal 1 i Københavns Lufthavn onsdag den 29. juni 2022. SAS pilot-strejke er midlertidigt afblæst.(Foto: Nils Meilvang/Ritzau Scanpix) Nils Meilvang/Ritzau Scanpix

Der var lettelse at spore hos mange rejsende med en billet til en afgang med luftfartsselskabet SAS i Københavns Lufthavn onsdag morgen.

Blandt andet hos far, mor og tre børn i familien Laursen, der onsdag morgen skulle rejse på ferie til Los Angeles.

Frem til klokken 01 natten til onsdag vidste mange passagerer hos SAS ikke, om deres fly kunne være aflyst på grund af en varslet strejke blandt piloterne i SAS.

Men en melding fra parterne ved forhandlingsbordet i Stockholm har givet nyt håb om en løsning på konflikten.

Mægleren har udskudt konflikten i 72 timer, og derfor flyves der som planlagt.

Ifølge repræsentanter fra SAS og piloterne er der sket et lille fremskridt i forhandlingerne.

Aktieanalysechef Jacob Pedersen fra Sydbank, som følger SAS og luftfartsbranchen tæt, siger, at det er svært at vurdere, om parterne reelt er kommet tættere på hinanden.

Det eneste, der står helt klart, er, at det vil have meget alvorlige konsekvenser for SAS, hvis det kommer så vidt, at konflikten bryder ud. Ifølge selskabet vil det få konsekvenser for omkring 30.000 passagerer om dagen.

- Det vil formentligt koste SAS omkring 70 millioner kroner om dagen, vurderer Jacob Pedersen.

- Det vil også være med til at give et utroligt dårligt forhold til de ferierejsende, som jo gerne skal være en endnu større del af SAS' kundebase i fremtiden.

- Det vil formentligt også betyde, at SAS får svært ved at gennemføre den store plan, som egentlig er forudsætningen for at få penge fra den danske stat til at overleve, siger han.

Henrik Thyregod, der er formand for Dansk Pilotforening, siger til DR, at piloterne er gået med til at udskyde konflikten, fordi der er et svagt håb om at finde en løsning.

- Vi har haft benhårde forhandlinger i 14 dage, og det er som om, de sidste timer har der været en lille forrykning. Så vi har et svagt håb om, at vi kan komme videre. Vi blev spurgt, om vi kunne trække det lidt længere, siger han.

SAS' danske pressechef, Alexandra Kaoukji, oplyser i en skriftlig kommentar til Ritzau, at mæglerne vurderer, at "der er mulighed for at nå til enighed" om en ny overenskomst mellem flyselskabet og piloterne.

- Den nye tidsfrist på 72 timer betyder, at vores passagerer kommer afsted på deres planlagte rejser de næste par dage. Det er vi meget glade for. Vi har haft konstruktive samtaler, og mæglerne vurderer, at der er mulighed for at nå til enighed, skriver hun.

- Vores håb er derfor, at vi finder en løsning, og at passagererne ikke bliver berørt.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Breaking
Live fra Mia-sagen: 37-årig søgte efter porno med unge og ældre kvinder
Luk