Rekordoverskud til Ryanair: Bedre end tiden før corona

Ryanair har aldrig tjent så meget i sommerhalvåret som i år og forventer flere passagerer end spået hidtil.

Det ser ud, som om at eftervirkningerne af coronapandemien for alvor er ved at være et overstået kapital hos luftfartsselskabet Ryanair.

Det irske lavprisselskab har mandag offentliggjort regnskab for det kvartal, der slutter i september. Det viser et rekordhøjt overskud efter skat for sommerhalvåret.

Her tjente Ryanair knap 1,4 milliarder euro, hvilket er mere end den hidtidige sommerrekord fra 2017 på 1,3 milliarder euro.

Administrerende direktør Michael O'Leary forventer, at vintermånederne bliver tabsgivende, men regner alligevel med at stå tilbage med et overskud på mindst én milliard euro, når det forskudte regnskabsår slutter 31. marts.

Og hvis ellers oliepriserne holder sig nogenlunde i ro, skulle de kommende tre år gerne byde på stigende overskud og passagertal.

Det er relativt hurtigt lykkedes for Ryanair at få driften tilbage til normalen igen efter coronarestriktionerne. I regnskabsårets første seks måneder har 95 millioner passagerer fløjet med selskabet.

Forventningen er nu, at totalen når op på 168 millioner passagerer, inden regnskabsåret er omme. Det er 2,5 millioner passagerer mere, end man hidtil har meldt ud.

Det vil i givet fald også være rekord for selskabet, som tidligere har haft 149 millioner passagerer på et år, da det gik bedst.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.