Ryanair vender underskud til overskud i kvartalsregnskab

Ryanair tjente over en milliard kroner efter skat i månederne fra april til juni. Det viser nyt regnskab.

Et Ryanair-fly er her netop landet i Riga i Letland. (Arkivfoto). <i>Ints Kalnins/Reuters</i>

Et Ryanair-fly er her netop landet i Riga i Letland. (Arkivfoto). Ints Kalnins/Reuters

Luftfartsselskabet Ryanair ser ud til at have lagt coronavanskelighederne bag sig.

I hvert fald lykkedes det for det irske selskab at flyve et overskud hjem på 170 millioner euro (næsten 1,3 milliarder kroner) efter skat i kvartalet fra april til og med juni.

Det står i skarp kontrast til samme periode sidste år, der kastede et underskud på 273 millioner euro af sig.

Ryanair havde i løbet af de tre måneder 45,5 millioner passagerer. Det er næsten en seksdobling i forhold til samme periode i 2021, der var præget af coronarestriktioner.

Sammenligner man med 2019, hvor coronaen endnu ikke påvirkede lufttrafikken, har Ryanair øget passagerantallet med ni procent.

Ikke desto mindre skriver selskabet i en regnskabsmeddelelse, at særligt bookingerne til påskeweekenden i april i år var kraftigt påvirket af krigen i Ukraine.

Og så er selskabet godt i gang med at reducere sin CO2-udledning. Det skal ske med hjælp fra de 73 nye Boeing 737-8200 fly, som man har taget i brug denne sommer.

Flyene kan have fire procent flere passagerer end deres forgængere. Men de bruger 16 procent mindre brændstof, ligesom de også støjer væsentligt mindre.

Hvad fremtiden angår, er Ryanair meget forsigtige med at give håndfaste løfter om forretningsudviklingen de kommende måneder.

Selskabet forventer godt nok at øge sit passagerantal med 11 procent i 2023.

Men svingende oliepriser, en usikker geopolitisk situation og risikoen for en ny covid-19-opblusning betyder, at selskabet endnu ikke tør lægge sig fast på, hvor stort overskuddet bliver i indeværende regnskabsår.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.