SAS-aktie brager op efter dansk tilsagn om fortsat ejerskab

Kursen på en SAS-aktie skyder i vejret, efter at den danske stat har udtrykt interesse i fortsat ejerskab.

Finansminister Nicolai Wammen (S) præsenterede fredag en aftale om den danske stats ejerskab i SAS. <i>Nils Meilvang/Ritzau Scanpix</i>

Finansminister Nicolai Wammen (S) præsenterede fredag en aftale om den danske stats ejerskab i SAS. Nils Meilvang/Ritzau Scanpix

Kursen på en SAS-aktie er fløjet op, umiddelbart efter at finansminister Nicolai Wammen (S) fredag formiddag har givet tilsagn om, at den danske stat ønsker at fortsætte som ejer i SAS.

Efter tre kvarter efter Wammens melding er kurserne på SAS-aktier solgt på børserne i København og Stockholm over 40 procent højere, end da handlen sluttede torsdag.

Kursstigningen aftog i den efterfølgende handel til en stigning på over 30 procent sammenlignet med slutkursen torsdag.

SAS forsøger at føre en redningsplan ud i livet, der blandt andet involverer et kapitalindskud gennem nye aktier samt at bytte gæld for nye aktier.

I den forbindelse har den ene af SAS' to store aktionærer, den svenske stat, sagt, at den ikke agter at skyde penge ind og dermed fastholde sin ejerandel.

Det vil den danske stat til gengæld, hvis man kan finde en eller flere andre private investorer, som vil gå med til at aftale, at danske interesser tilgodeses.

Fredag siger Nicolai Wammen:

- Det, der vil være vores udgangspunkt for, præcis hvor vi lægger os på ejerandel, er, at vi får en ejerandel, der er så tilpas robust, at vi vil kunne lave en aftale med en ny storaktionær i SAS, der varetager danske interesser.

Det har regeringen og et flertal i Folketinget aftalt fredag.

I dag ejer den danske stat 21,8 procent af SAS. Parterne bag aftalen vil gå efter en ejerandel på mellem 22 og op til 30 procent, siger finansministeren.

Med den ventede udvidelse af antallet af aktier vil det altså kræve, at den danske stat skyder penge i SAS for at bevare eller udvide sin ejerandel.

Aftalen indebærer også, at den danske stat accepterer at bytte et tilgodehavende på 3,5 milliarder kroner til aktier i SAS.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.