Servernedbrud lagde NORDJYSKE ned

Et nedbrud i den centrale serverstruktur var årsagen til, at NORDJYSKE Medier onsdag gik i sort

Administrende direktør Morten Vinther Jensen slår fast, at det var et servernedbrud og ikke et cyber-angreb, der onsdag ramte NORDJYSKE Medier. Foto: Torben Hansen.

Administrende direktør Morten Vinther Jensen slår fast, at det var et servernedbrud og ikke et cyber-angreb, der onsdag ramte NORDJYSKE Medier. Foto: Torben Hansen.

AALBORG:NORDJYSKE Medier var stort set lammet hele onsdag, da et it-nedbrud påvirkede alle koncernens aktiviteter i selve NORDJYSKE Medier samt datterselskaberne Nordiske Medier og Jubii. Derudover var også tv-kanalen 24Nordjyske omfattet af nedbruddet, mens radiokanalerne ANR og Radio NORDJYSKE begge slap uden store problemer.

Nedbruddet medførte at Morsø Folkeblad ikke udkom onsdag. NORDJYSKE Stiftstidende og Licitationen udkom ikke torsdag.

Torsdag er alle systemer igen oppe at køre som vanligt, hvilket selvsagt glæder administrerende direktør i NORDJYSKE Medier, Morten Vinther Jensen.

– Problemet skyldtes et nedbrud i den centrale serverstruktur, hvilket på sin vis kan sammenlignes med it-systemets hjerte. Virker det ikke, giver det komplikationer i hele systemet. Det burde egentlig ikke kunne ske med vores systemer, og derfor er det også vigtigt at forstå, at det er et meget usædvanligt nedbrud, som vi nu er i tæt dialog med vores it-leverandører om at opklare, siger han.

Torsdag afviste Morten Vinther Jensen at placere skylden for nedbruddet, ligesom han endnu heller ikke kunne sige, hvad de økonomiske konsekvenser var.

Kan ikke afvise gentagelse

Nedbruddet varede langt det meste af onsdagen, hvilket ikke er acceptabelt for en virksomhed som NORDJYSKE Medier, slår Morten Vinther Jensen fast.

– Vi er utroligt ærgerlige over, at fejlen er sket - især overfor vores seere, læsere og samarbejdspartnere. Problemet er dog så usædvanligt for alle involverede partnere, at det også har taget længere tid at komme ind til at analysere problemets kerne.

Et nedbrud i et system, der i forvejen burde være immun for nedbrud, gør også, at Morten Vinther Jensen ikke kan afvise, at lignende potentielt kan ske igen.

– Vi må til gengæld også erkende, at intet er umuligt, selvom vi gør vores yderste. Vi gør alt hvad vi kan, for at være tilstede døgnet rundt med nyheder til nordjyderne, og det mener jeg stadig, at vi har et rigtig godt setup til. Desværre er der nogle gange nogle hændelser, vi bliver udsat for, som er så usædvanlige, at det tager længere tid - og helt undgås kan det nok ikke i et erhverv, der beror sig på it, siger Morten Vinther Jensen.

Når alt nu igen fungerer, må NORDJYSKE Medier forsøge at få det bedst mulige ud af situationen.

– Vi er glade for, at vi igen er tilbage i fulde omdrejninger, og nu skal vi tage ved lære og forsøge at sikre os bedst muligt mod, at noget lignende kan ske igen, siger han.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.