Søren Enggaard risikerer fængsel

En spektakulær sag, der også omfatter en nordjysk storbonde, kan nu sende den 76-årige storentreprenør i fængsel

Et velkendt og magtfuldt ansigt i nordjysk erhvervsliv er omdrejningspunkt i en speget sag om mulig insiderhandel. <i>Foto: Martél Andersen</i>

Et velkendt og magtfuldt ansigt i nordjysk erhvervsliv er omdrejningspunkt i en speget sag om mulig insiderhandel. Foto: Martél Andersen

NORDJYLLAND:En lidt for højlydt telefonsamtale og et efterfølgende mistænkeligt aktiekøb risikerer nu at koste en af Nordjyllands mest velbeslåede erhvervsmænd en fængselsdom.

Det skriver Børsen.

Udover den 76-årige storentreprenør Søren Enggaard, der er en del af Enggaard-familien, omfatter sagen den nordjyske storbonde og godsejer Flemming Fuglede Jørgensen.

Han var medlem af bestyrelsen i Alm. Brand, da han torsdag den 10. juni 2021 på færgen mellem Aarhus og Odden snakkede i telefon med Søren Enggaard.

Her fortalte Flemming Fuglede Jørgensen, ifølge NSK (tidligere kendt som Bagmandspolitiet), i strid med loven om Alm. Brands forestående køb af konkurrenten Codans danske aktiviteter.

Tiltalen

Senere samme dag købte Søren Enggaard Alm. Brand-aktier for 981.260 kroner. Først dagen efter blev Alm. Brands køb af Codans danske aktiviteter meldt ud til fondsbørsen.

NSK vil ifølge tiltalen, som Børsen har fået aktindsigt i, have Flemming Fuglede Jørgensen idømt en bødestraf og sendt Søren Enggaard i fængsel for insiderhandel.

Sagen skal for retten i Aalborg til maj. Ingen af de to har kommenteret sagen over for Børsen. Nordjyske forsøger ligeledes at få en kommentar.

Flemming Fuglede Jørgensen. <i>Arkivfoto: Henrik Louis.</i>

Flemming Fuglede Jørgensen. Arkivfoto: Henrik Louis.

Søren Enggaard står bag betonelementfabrikken Ambercon, som han overtog i 1974 fra sin far, Asger Enggaard, samt ejendomsselskabet Søren Enggaard A/S.

To virksomheder, som hans sønner, Carsten og Torben, i dag styrer, men som faderen fortsat har ejerandele i.

Gods og herregård

Flemming Fuglede Jørgensen, der i offentligheden blev kendt som formand for Bæredygtigt Landbrug, ejer gården Borupgård ved Ingstrup sammen med sønnen Peter.

Han har også et gods i det centrale Frankrig, Chateau de Villejovet, og derudover købte han i 2020 herregården Christiansdal tæt på Børglum Kloster. 

Den var sat til salg for knapt 51 millioner kroner.

Den famøse telefonsamtale

Sagen om den højlydte telefonsamtale på Molslinjen begyndte allerede at florere i sommer sidste år. 

Da skrev Jyllands-Postens journalist Niels Lillelund en klumme om, hvordan han på selv samme færgeoverfart overhørte en telefonsamtale, hvor en mand fortalte den anden i røret om Alm. Brands milliardhandel.

Strafferammen for at videregive interne oplysninger er op til halvandet års fængsel, mens særligt grove tilfælde af insiderhandel kan give op til seks års fængsel.

Alm. Brands opkøb af Codans danske privatforretning var en handel til 12,6 milliarder kroner. 

Alm. Brand-aktien faldt i øvrigt, da handlen blev meldt ud - og er siden faldet yderligere.