Stærkt salg af diabetesmidler giver Novo Nordisk milliardoverskud

Novo Nordisk har tjent 14,4 milliarder kroner i tredje kvartal alene. Det er med til at løfte forventningerne.

Novo Nordisk løfter forventningerne til året efter særdeles gode salgstal for diabetesmidlet Ozempic. (Arkivfoto). <i>Jacob Gronholt-Pedersen/Reuters</i>

Novo Nordisk løfter forventningerne til året efter særdeles gode salgstal for diabetesmidlet Ozempic. (Arkivfoto). Jacob Gronholt-Pedersen/Reuters

Medicinalselskabet Novo Nordisk har haft et særdeles stærkt tredje kvartal, hvor salget af diabetesmidler er vokset gevaldigt.

Det viser selskabets regnskab onsdag morgen.

Salget af diabetesmidler har i perioden været medvirkende til at give selskabet et overskud på 14,4 milliarder kroner.

Novo Nordisk har udviklet et diabetesmiddel ved navn Ozempic, som har klaret sig særligt godt i tredje kvartal.

Midlet har solgt for 16,4 milliarder kroner alene i tredje kvartal. Det er 63 procent mere end i samme kvartal sidste år.

Det er da også noget, som topchefen i selskabet, Lars Fruergaard Jørgensen, har bidt mærke i. Det siger han i en kommentar til regnskabet.

- Vi er meget tilfredse med salgsvæksten de første ni måneder af 2022, hvilket har gjort det muligt for os at hæve udsigterne for hele året, lyder det.

- Væksten er drevet af stigende efterspørgsel efter diabetesbehandlinger, især Ozempic.

Novo Nordisk forventer nu en omsætningsvækst på mellem 14 og 17 procent. Før forventede man en vækst på mellem 12 og 16 procent.

Omsætningen i kvartalet, der spænder fra juli til september, lander på i alt 38,4 milliarder kroner. Det er 30 procent mere end i samme kvartal sidste år.

Overskuddet har ikke oplevet helt samme fremgang, da der har været flere udgifter til distribution og research end tidligere.

Kigger man på de første ni måneder af året som en samlet enhed, er der blevet omsat for knap 129 milliarder kroner. Overskuddet lander på 42 milliarder kroner for den periode.

Novo Nordisk har hovedkvarter i Bagsværd lidt uden for København. Selskabet har også lokaler på en række andre adresser i Danmark - blandt andet i Kalundborg og Hillerød.

Globalt beskæftiger Novo Nordisk cirka 50.000 medarbejdere.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.