Turbulens på aktiemarkederne koster Topdanmark dyrt

Topdanmark har tjent 380 millioner kroner i de første seks måneder mod 1,2 milliarder kroner sidste år.

Topdanmarks investeringer har haft det svært i løbet af det første halve år. (Arkivfoto). <i>Free</i>

Topdanmarks investeringer har haft det svært i løbet af det første halve år. (Arkivfoto). Free

Skader i forbindelse med stormene Nora og Malik samt usikkerhed på aktiemarkederne har kostet Topdanmark en stor del af selskabets overskud.

Forsikringsselskabet har i løbet af årets første seks måneder tjent 380 millioner kroner. I samme periode sidste år var tallet knap 1,2 milliarder.

Det viser Topdanmarks halvårsregnskab. Det er blevet offentliggjort fredag morgen.

At selskabets investeringer har lidt, skyldes primært krigen i Ukraine samt den usikkerhed inflationen har ført med sig på aktiemarkederne. Det skriver selskabet fredag.

Investeringsafkastet er i løbet af de første seks måneder faldet med 778 millioner kroner. Det betyder, at Topdanmark har et investeringsunderskud på 432 millioner for perioden.

Set i lyset af flere ekstraordinære begivenheder er topchef Peter Hermann tilfreds. Det siger han i en kommentar til regnskabet.

- Årets første halvår har været præget af turbulens på de finansielle markeder, stigende inflation og ekstraordinære vejrbegivenheder, siger han.

- Set i det lys er det tilfredsstillende, at vi fortsætter med at styrke vores kerneforretning, og at vi fortsætter med at gøre en forskel for vores kunder, siger Peter Hermann.

På trods af de dårlige takter på investeringsfronten er omsætningen da også vokset en anelse. Det samme gælder for indtægter fra præmier for skadeforsikringer.

I regnskabet for første kvartal valgte man at opjustere forventningerne til årets resultatet.

Det skete blandt andet på baggrund af et frasalg af Topdanmark Liv, som betyder, at der ved årets udgang kommer 1,2 milliarder kroner i kassen.

I halvårsregnskabet har man dog valgt at nedjustere disse forventninger igen. Forventningerne til årets overskud er blevet nedjusteret med 150 millioner kroner til mellem 2,1-2,35 milliarder kroner.

Det er netop sket som følge af det dårlige investeringsresultat.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.