Stor interesse for boligkøb - mange fik lånetilbud i 2021

Ifølge Finans Danmark blev der i 2021 givet det højeste antal lånetilbud i de fire år, der er ført statistik.

PLUS PFS Gør en god boliginvestering <i>Mathias Løvgreen Bojesen/Ritzau Scanpix</i>

PLUS PFS Gør en god boliginvestering Mathias Løvgreen Bojesen/Ritzau Scanpix

Endnu et tal understreger nu det vilde år, 2021 var på boligmarkedet.

Der blev her givet 95.713 lånetilbud til boligkøb, viser nye tal fra Finans Danmark, brancheorganisation for den finansielle sektor.

Det er det højeste antal i de fire år, som statistikken er blevet lavet.

For nylig viste tal fra Boligsiden, der er ejet af de danske ejendomsmæglere, at 2021 bød på de største boligprisstigninger i 15 år.

- 2021 var uden tvivl et år, hvor rigtig mange købte en ny bolig, siger Ane Arnth Jensen, viceadministrerende direktør hos Finans Danmark, i en pressemeddelelse.

- Det har betydet en stor efterspørgsel efter lånetilbud hos realkreditinstitutterne, som har givet rekordmange lånetilbud til boligkøb sidste år målt i forhold til den fireårige periode, vi har tal for, lyder det.

Under corona har der været fart på boligmarkedet, hvor priserne i 2021 på huse, lejligheder og sommerhuse er steget i snit med 11, 10 og 16 procent.

Særligt i første halvdel af 2021 var der fart på prisstigningerne, som siden er aftaget, og det ser nu ud til, at der begynder at falde mere ro på.

Der var ikke kun stor interesse for boligkøb sidste år. Der blev også givet 22.765 lånetilbud til nybyggeri. Det er også det højeste målt.

Ane Arnth Jensen fra Finans Danmark peger på, at der sidste år var relativt få boliger til salg, samtidig med at boligpriserne steg.

- Det kan være en del af forklaringen på, at mange danskere undersøgte finansieringsmulighederne for at bygge nyt og på den måde skabe drømmehjemmet til sig selv og familien, vurderer hun.

Kigges der på det samlede antal lånetilbud, der blev afgivet i 2021, var det dog det laveste siden 2018.

Der blev sidste år givet 291.697 lånetilbud, hvilket er 14.183 færre end i 2020 og 112.540 færre end i 2019.

Det hænger ifølge chefanalytiker Lise Nytoft Bergmann, Nordea Kredit sammen med, at ikke nær så mange har omlagt deres realkreditlån.

- Hvis danskernes kan få en lavere ydelse på realkreditlånet eller skære en bid af deres restgæld, er de hurtigere til at undersøge deres muligheder, skriver hun i en kommentar.

Og de muligheder har ikke været nær så gunstige som de forgående år.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden