Storm og modvind for investeringer rammer Trygs overskud

En stærk blæst både i virkelighedens verden og på de finansielle markeder har minimeret Trygs overskud.

Tryg og topchef Morten Hübbe, der her ses ved en anden lejlighed, har tirsdag fremlagt det første regnskab i nuværende regnskabsår. Her kan man se, at selvom det går fremad med den klassiske forsikringsforretning har usædvanligt meget stormvejr og tab på investeringer trukket Trygs overskud ned (Arkivfoto). <i>Thomas Lekfeldt/Ritzau Scanpix</i>

Tryg og topchef Morten Hübbe, der her ses ved en anden lejlighed, har tirsdag fremlagt det første regnskab i nuværende regnskabsår. Her kan man se, at selvom det går fremad med den klassiske forsikringsforretning har usædvanligt meget stormvejr og tab på investeringer trukket Trygs overskud ned (Arkivfoto). Thomas Lekfeldt/Ritzau Scanpix

Stærk blæst er som regel dårlig nyt for et forsikringsselskab. Uanset om der er tale om modvind på de finansielle markeder, eller om det er stormvejr i Norge og Danmark, så gør det i hvert fald ondt på forsikringsselskabet Tryg.

Det kan man læse i Trygs regnskab for de første tre måneder af i år.

Her er selskabets overskud skrumpet til trods for, at Trygs kerne-forretning med at sælge forsikringer, gør bedre end nogensinde.

Tryg fortalte mandag, at det håndterede omkring 12.000 stormskader i Danmark og Norge i første kvartal. Her pådrog stormene Malik og Nora skader, der betød udbetalinger fra Tryg i millionklassen.

Samtidig har Tryg tabt over 280 millioner kroner på sine investeringer.

Sammenligner man med samme periode sidste år, tjente Tryg over 340 millioner kroner på sine investeringer dengang.

Det første kvartals regnskab sidste år gav et overskud efter skat på 814 millioner kroner.

Forventningen var på forhånd, at det blæsende vejr nok havde forhindret Tryg i at nå samme højder. Men når al skat er betalt, er Trygs overskud skrumpet til 109 millioner kroner for første kvartal.

Trygs topchef, Morten Hübbe, noterer sig, at regnskabet forsikringstekniske resultat aldrig har været højere og kalder første kvartal for "ekstraordinært".

- Danmark og Norge har oplevet et usædvanligt højt antal af stormende dage, skriver han i en kommentar til regnskabet.

- 26 dage i træk med storm i Norge og to forskellige storme i Danmark efterlod mange af vores kunder afhængig af vores hjælp.

De to storme i Danmark, som Morten Hübbe henviser til, er Malik og Nora. Her fortalte Tryg allerede mandag, at Malik, der ramte 29 januar, var årsag til langt de fleste skader.

Derfor får regnskabet ikke Tryg-ledelsen til at ændre på den plan, der er lagt frem mod 2024.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.