TDC Net hjælper miljøet og undgår for høje elpriser

TDC Net har dobbelt gavn af de solcelleparker, man har valgt at investere i og som kommer i drift i år.

Det er solcelleparker som denne, der hjælper TDC Net med både at opfylde sin grønne målsætning og mindske eksponeringen over for et meget svingende spotmarked på elektricitet. <i>Henning Bagger/Ritzau Scanpix</i>

Det er solcelleparker som denne, der hjælper TDC Net med både at opfylde sin grønne målsætning og mindske eksponeringen over for et meget svingende spotmarked på elektricitet. Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Som mange andre energitunge virksomheder har TDC Net også mærket effekten af de stigende elpriser det seneste kvartal.

Selskabets administrerende direktør, Andreas Pfisterer, fortæller i forbindelse med fremlæggelsen af regnskabet for første kvartal i år, at udgifterne til el er steget med "et lavt tocifret millionbeløb".

Alligevel er han ikke specielt bekymret for udviklingen i markedspriserne på el.

- Det hjælper os fremover, at vi fra og med i år kommer til at mærke effekten af, at vi har købt os ind i fire solcelleparker. Den første blev taget i drift i første kvartal, og resten følger efter i løbet af 2022, forklarer han.

Solcelleparkerne hjælper TDC dobbelt. For det første bidrager de til ambitionen om at være 100 procent CO₂-neutral i 2030.

De fire parker betyder, at man allerede næste år vil have dækket 60 procent af sit energiforbrug af grøn strøm.

- Og som en bonus betyder det, at vi i højere grad reducerer vores risikoeksponering over for volatiliteten (udsving, red.) på spotmarkedet for elektricitet, siger Pfisterer.

TDC Net har indtil videre også undgået større forstyrrelser i forbindelse med de udfordrede forsyningskæder og den høje inflation, der ellers præger de fleste andre virksomheder.

- Vi har længere leveringstider på visse komponenter, og vi har også oplevet højere priser inden for visse kategorier.

- Men det er på et niveau, hvor vi kan håndtere det, og det har ikke betydet noget for hastigheden i udrulningen af fibernet og 5G-netværket, siger Andreas Pfisterer.

TDC Net er et resultat af, at det tidligere TDC Group fra og med nytår blev splittet op i to enheder.

Mens TDC Net står for at drive mobil- og bredbåndsnettet, står Nuuday for de kundevendte aktiviteter gennem selskaber som YouSee og TDC Erhverv.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.