Trods rentehop bliver der handlet masser af boliger

I første kvartal 2022 har der været det næsthøjeste antal bolighandler siden 2011 trods rentestigning og krig.

Et stort antal solgte lejligheder er i første kvartal 2022 med til at trække det samlede boligsalg op. (Arkivfoto). <i>Mathias Bojesen/Ritzau Scanpix</i>

Et stort antal solgte lejligheder er i første kvartal 2022 med til at trække det samlede boligsalg op. (Arkivfoto). Mathias Bojesen/Ritzau Scanpix

På trods af flere forhold, der burde lægge en dæmper på bolighandlen, er der i første kvartal 2022 blevet handlet rigtig mange boliger.

Det viser nye tal fra Boligsiden, der er ejet af ejendomsmæglerne.

I perioden januar til marts er der i alt blevet solgt 22.584 boliger, viser tallene. Det er det næsthøjeste for perioden tilbage til 2011, hvor Boligsiden begyndte at føre statistik med området.

Kun første kvartal 2021 har haft et større salg med i alt 34.189 bolighandler.

Hos Boligsiden kalder kommunikationsdirektør Birgit Daetz det store salg i første kvartal 2022 for bemærkelsesværdigt. Det gør hun med henvisning til, at der lige nu er flere forhold, som kunne afholde boligkøbere fra at slå til.

- Med tanke på at den stigende rente har gjort det dyrere at købe bolig, og at krigen i Ukraine samtidig har kastet en skygge over de ellers positive udsigter for økonomien, er det bemærkelsesværdigt, at vi nu igen ser et stigende og højt antal bolighandler, siger Birgit Daetz.

Som boligkøber har det betydning, hvad renten ligger i af niveau. En højere rente gør nemlig, at hvis en boligkøber finansierer et boligkøb med et boliglån, så skal der løbende betales mere for lånet.

Generelt er der forventning om, at renten kun kommer til at stige yderligere fra de lave niveauer, den har ligget i gennem flere år.

Hvad den stigende rente får af betydning for de næste måneders boligsalg, og hvordan boligsalget i det hele taget vil udvikle sig, er ifølge Birgit Daetz svært at svare på.

- Det er rigtig svært at sige, hvordan det kommer til at fortsætte. Men det, vi kan se, er, at der stadig er mange, der har lyst til at købe bolig.

- Vi kunne også se under corona, at det er svært at forudsige helt nøjagtig, hvad der vil ske, siger hun.

Ud af de 22.584 boliger, der er blevet handlet i de første tre måneder af 2022, udgør villaer og rækkehuse 13.488.

Samtidig udgør ejerlejligheder 4894 og sommerhuse 2168.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden