Trods udskudt tidsfrist: Skat mangler 40.000 indberetninger

Der venter dagbøder for selskaber, der ikke får indberettet oplysninger til Skattestyrelsen inden 7. juli.

Problemer hos Nets fik Skattestyrelsen til at udskyde tidsfrist for selskaber med en uge. (Arkivfoto). <i>Signe Goldmann/Ritzau Scanpix</i>

Problemer hos Nets fik Skattestyrelsen til at udskyde tidsfrist for selskaber med en uge. (Arkivfoto). Signe Goldmann/Ritzau Scanpix

På trods af at danske selskaber har fået forlænget deres tidsfrist for at indberette oplysninger, mangler Skattestyrelsen stadig 40.000 oplysningsskemaer.

Det skriver styrelsen i en pressemeddelelse onsdag.

Tidsfristen for indberetningerne blev i sidste uge udskudt, da der gennem flere dage havde været driftsproblemer hos Nets.

Det havde blandt andet den konsekvens, at mange selskaber ikke kunne indberette oplysninger til Skattestyrelsen.

Problemet blev siden løst hos Nets. Alligevel mangler Skattestyrelsen fortsat mange indberetninger fra selskaber trods den forlængede tidsfrist.

- Der er rigelig kapacitet lige nu, men der er få virksomheder logget ind på TastSelv, og vi modtager kun få digitale oplysningsskemaer. Der er kapacitet til at modtage mange flere, siger Kenneth Joensen, der er selskabsskattedirektør i Skattestyrelsen i pressemeddelelsen.

Fristen gælder for selskaber med regnskabsår, der følger kalenderåret, altså med udløb 31. december.

Den udskudte tidsfrist udløber torsdag.

- Det vil være ærgerligt, hvis ikke selskaberne udnytter dagene, som forlængelsen af oplysningsfristen har givet, siger Kenneth Joensen.

- Mulighederne er der, og det vil være uhensigtsmæssigt, hvis alle 40.000 oplysningsskemaer bliver indberettet i sidste øjeblik. Vores kapacitet er ikke uendelig, og vi kommer næppe til at udsætte fristen en gang til, lyder det videre.

Hvis et selskab ikke når at indsende oplysninger til Skattestyrelsen inden den nye frist 7. juli, bliver selskabet pålagt et skattetillæg for hver dag, oplysningerne er forsinket.

Skattetillægget udgør 200 kroner per dag og maksimalt 5000 kroner.

Oplysningsfristen for borgere og selvstændige erhvervsdrivende blev ikke udskudt med en uge. Der var dermed frist 1. juli.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.