TV 2 Lorry skifter ham og genopstår som TV 2 Kosmopol

Den regionale station TV 2 Lorry, der dækker hovedstaden, bliver til TV 2 Kosmopol og får mere globalt udsyn.

2
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

I 34 år har hovedstadens store regionale tv-station heddet TV 2 Lorry, men det er slut nu.

Lorry, der i sin tid blev opkaldt efter et gammelt forlystelsessted beliggende i de lokaler på Frederiksberg, hvor stationen sender fra, skifter navn og bliver til TV 2 Kosmopol.

I det nye navn ligger, at kanalen blandt andet skal have et mere globalt udsyn og fortælle om forbindelsen til lignende storbyer, siger direktør Morten Kjær Petersen.

Og så vil den "indfange det, der interesserer alle, der bor i og omkring metropolen" i stedet for at have fokus på at nå alle de helt lokale historier.

Der er tale om en fuld omstrukturering af kanalen.

- TV 2 Kosmopol bliver født som et mediehus, der er til stede på en række digitale platforme, og som er noget andet, end Lorry var og skulle være, da det blev født. Det er en tilpasning, siger han.

Af eksempler på, hvordan kanalen allerede er begyndt på udsynet til andre storbyer, nævner han et nyligt indslag om fodboldvold i København, hvor der blev søgt løsninger på problemet i storbyer i England.

Lorry sendte eksempelvis også på et tidspunkt journalister til Stockholm for at tjekke op på den betalingsring, der ikke blev til virkelighed i København, men som findes i Sverige.

Søren Schultz Jørgensen, medieforsker og docent hos Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, siger, at opbygningen af et nyt brand også rummer en risiko.

Men Schultz Jørgensen vurderer også, at det er nødvendigt for Lorry at tilpasse sig, og han roser, at der skal være mindre fokus på de meget lokale historier og mere fokus på den bredere dækning af hovedstaden.

- Lorry har en opgave, der er mange gange sværere end den, de andre regionalstationer har, siger han.

Søren Schultz Jørgensen nævner, at Lorry skal kunne dække et langt større område og langt flere mennesker.

- Det afgørende bliver så, hvad det nye brand skal og kan. I navnet ligger jo et klarere fokus på, at man er et storbymedie.

- Det forpligter forhåbentlig, for København er på sin egen besynderlige måde næsten en nyhedsørken. Det taler vi ofte om som et provinsproblem. Men sandheden er, at København er et af de steder i landet, der har færrest journalister per indbygger, som dækker byen.

Lorry sendte sin første udsendelse i 1990. Sendetiderne hos TV 2 Kosmopol forbliver de samme.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.