Udskiftning i dansk elite-aktieindeks: Nordea erstatter Lundbeck

Nordeas aktie bliver indlemmet i toneangivende dansk aktie-indeks, mens Lundbeck glider ud.

På mandag skifter en af de 25 pladser i det toneangivende danske aktieindeks, C25, hænder. Her tager banken Nordea plads i stedet for medicinalfirmaet Lundbeck.

Det oplyser Nasdaq Copenhagen, som fondsbørsen officielt hedder, i en pressemeddelelse.

C25 er et indeks over de mest omsatte aktier på fondsbørsen i København. Hvert halve år laver fondsbørsen derfor en gennemgang for at sikre, at det er de rigtige aktier, der er noteret i indekset.

Indekset består af nogle af de største danske børsnoterede selskaber såsom A.P. Møller Mærsk, Novo Nordisk og Ørsted.

Udskiftningen kommer, efter at Lundbeck i sidste uge splittede sine aktier i A- og B-aktier.

Når man splitter aktierne op på den måde, kan man give de forskellige aktier forskellig vægt. I Lundbecks tilfælde får en A-aktie ti stemmer, mens en B-aktie får en stemme.

Dermed kan Lundbeck Fonden nemmere beholde sin stemme-majoritet i ejerkredsen, samtidig med at der kan rejses ny kapital til Lundbeck ved at sælge nye B-aktier.

Lundbecks ny-splittede aktier havde første handelsdag fredag i sidste uge. Men fra næste uge kommer hverken A- eller B-aktier til at indgå i C25-indekset.

Medicinalfirmaet Lundbeck udvikler og fremstiller lægemidler med fokus på hjernesygdomme. I 2021 omsatte selskabet for over 16 milliarder kroner og havde over 5300 ansatte, hvoraf over 1700 er i Danmark.

Banken Nordea, der har hovedkvarter i Helsinki i Finland, driver forretninger i Finland, Danmark, Sverige og Norge.

Sidste år omsatte Nordea for 9,6 milliarder euro - svarende til 71,4 milliarder kroner. Banken har omkring 27.000 ansatte - heraf 6800 i Danmark.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden