Ukraine-krig får krydstogtgæster til at fravælge København

Østersø-krydstogterne er reduceret en del, efter at man ikke længere kan lægge til i Sankt Petersborg.

Der har ikke været lige så mange krydstogtgæster i København i denne sommer, som man havde håbet.

Og det skyldes ifølge Berlingske hverken corona-effekter eller lufthavnsstrejker.

Derimod har det haft stor betydning, at krydstogtsskibe på grund af sanktionerne mod Rusland ikke længere må lægge til i den russiske by Sankt Petersborg, som har været et trækplaster for krydstogtgæster i Østersøen.

Det har betydet, at antallet af krydstogtsskibe, der lægger til i København, er reduceret fra 344 til omkring 300. Og så er belægningen på skibene blevet langt dårligere.

- Det står tydeligt for os, at især de amerikanske rederier har svært ved at fylde sine både med passagerer, så belægningen er meget lav. Helt ned mod 25 procent af den totale kapacitet på flere af skibene, siger Henrik Ahlqvist, der er krydstogtchef i havneselskabet Copenhagen Malmö Port, til Berlingske.

Forventningen var, at omkring én million krydstogtgæster ville besøge København i år, men totalen ender formentlig på omkring 700.000 i stedet.

Copenhagen Malmö Port og turistorganisationen Cruise Copenhagen har sat sig sammen for at prøve at komme med ideer til, hvordan man kan gentænke Østersø-krydstogterne uden anløb i Sankt Petersborg.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.