Erhvervsliv, ungdomsliv, fritidsliv

- Erhvervslivet er dynamoen i vores kommune, skriver John Christensen (V)

John Christensen (V).

John Christensen (V).

Af John Christensen (V)

Tronderupvej, Frederikshavn

KV13:Hvis Frederikshavn Kommune skal fastholde sin velfærd og fortsat være en kommune i fremdrift, så kræver det, at vi får vendt den negative befolkningsudvikling. Det kræver efter min mening en indsats på de tre områder, jeg nævner i overskriften – erhvervsliv, ungdomsliv og fritidsliv.

Erhvervslivet er dynamoen i kommunen. Her skabes skattegrundlaget, og her skabes grundlaget for den enkelte families liv. Arbejdspladserne er altafgørende for, at Frederikshavn Kommune kan være attraktiv som bosætningssted, for at vi kan fastholde familierne og tiltrække nye. Det går heldigvis ganske godt i Frederikshavn Kommune – ledigheden er under landsgennemsnittet, og der er optimisme i erhvervslivet. De forestående havneudvidelser i Skagen og Frederikshavn sætter endnu mere fart i beskæftigelsen.

Ungdomslivet er så mange ting og helt individuelt, men jeg tror at ungdomslivet har stor betydning for, om de unge vender tilbage efter fuldført uddannelse for at bosætte sig og gøre karriere i hjemkommunen. Kommunen bør i endnu højere grad være lydhør over for de unges initiativer og ønsker og gøre en indsats for at holde kontakt til dem, mens de opholder sig udenbys. Samtidig skal vi være bedre til at fortælle om de mange spændende karrieremuligheder, der er i vores egne virksomheder. Det skal ske allerede i folkeskolens erhvervsvejledning.

Endelig er fritidslivet en vigtig drivkraft for bosætning. Idræts- og foreningsliv, kulturoplevelser og meget andet. Jeg er en stor tilhænger af det frivillige arbejde i foreningerne og de mange aktiviteter her, men jeg kan også se, at en stor gruppe af navnlig unge mennesker har en livsstil, hvor faste træningstider i en sportsforening ikke passer så godt. Derfor bør vi øge mulighederne for de foreningsløse aktiviteter i de kommunale bygninger og anlæg, og det er slet ikke umuligt, hvis vi tager informationsteknologi og sociale medier i brug.

I det kommende byråd vil jeg arbejde for at styrke erhvervsliv, ungdomsliv og fritidsliv som redskaber til at knække befolkningskurven og sikre vores velfærd på langt sigt.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden