Erhvervslivet kan møde Norskov

Muligheder for samarbejde mellem tv-serie og det lokale erhvervsliv skal diskuteres

SF Film har tidligere været ude og prøvefilme i Frederikshavn. Arkivfoto: Peter Broen
Frederikshavn 24. november 2014 15:25

FREDERIKSHAVN: I det nye år skifter Frederikshavn navn. I hvert fald en gang om ugen på TV 2. Under bynavnet Norskov skal Frederikshavn være rammerne for tv-serien med samme navn.

Det er der potentiale i for det lokale erhvervsliv. Derfor byder produktionsselskabet SF Film Production, Frederikshavn Kommune og Erhvervshus Nord velkommen til en snak om tv-serien og mulighederne for erhvervslivet. Det sker 2. december på Scandic The Reef fra 16.00 til 19.000.

- Vi kan være stolte over, at en stor anlagt tv-produktion har valgt Frederikshavn som omdrejningspunkt. Tv-serien er en unik mulighed for at få stor eksponering af vores område, som kan give et erhvervsmæssigt spin off. Jeg håber, at erhvervslivet vil kvittere for denne mulighed ved at møde talstærkt op den 2. december og støtte op om projektet, siger Niels Christensen.

Frederikshavn er en inspiration

På mødet vil hovedforfatteren Dunja Gry Jensen fortælle om tv-serien og selve produktionen. Ifølge hende er det ikke et tilfælde, at Frederikshavn skal spille byen Norskov.

- Frederikshavn har været og er en kæmpe inspiration for seriens by. Man kan sige, at vi har valgt Frederikshavn til at spille Norskov, som vi vælger en skuespiller til at spille en karakter. Når vi har valgt netop Frederikshavn, er det fordi, vi finder byen særdeles fotogen og inspirerende, men også fordi vi her er blevet mødt med en generøsitet og åbenhed, som har givet os mod på at filme heroppe på trods af de besværligheder, det også medfører, siger Dunja Gry Jensen.

Hun har blandt andet været forfatter på tv-serierne Sommer og Rejseholdet samt filmen Frygtelig Lykkelig.

Et politidrama i provinsen

Norskov filmes i første halvdel af 2015 for derefter at få premiere på TV 2 i løbet af 2015. Det er et drama omhandlende en politimand, som ender i sin hjemby i forbindelse med en efterforskning.

Serien har fået 500.000 kroner i støtte af Frederikshavn Kommune. Der er tale om 400.000 kroner fra økonomiudvalget og 100.000 kroner fra kultur- og fritidsudvalget.

Interesserede virksomheder kan tilmelde sig arrangementet på Erhvervshus Nords hjemmeside.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...