Et hold næsten som de andre

Håndboldholdet KIDZ er nomineret til Den NORDJYSKE Idrætspris 2017

10
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

GISTRUP:Hvis du trænger til at opleve en smule livsglæde, skal du smutte forbi Gistrup Hallen en mandag eftermiddag, hvor håndboldholdet KIDZ, der er nomineret til den NORDJYSKE Idrætspris, træner.

Børnene er måske nok udviklingshandicappede, men det betyder ikke, at de ikke nyder en omgang fysisk aktivitet og socialt samvær lige så meget som alle andre børn - og det var faktisk en af grundene til, at Rikke Nielsen besluttede sig for at ville arbejde med KIDZ.

For med to raske søstre, der begge var aktive, begyndte Rikke Nielsens datter Magda, der har Downs Syndrom, at føle sig udenfor.

- Da vi sad ved spisebordet og spurgte Tilde, om det var sjovt til gymnastik, eller når Nynne sagde, hvordan det var til svømning, så sad Magda og sagde "jeg vil også gå til noget", fortæller Rikke Nielsen, der dog ikke var helt sikker på, hvor stor en succes det ville blive, eller om hun kunne overskue at binde sig til at arbejde med det hver mandag.

- Men der kom så mange, og nu sidder jeg og tænker "åååh, nu er det snart mandag, fedt".

Se indslaget fra 24NORDJYSKE

Sejre og sammenhold

Rikke Nielsen er ikke den eneste, der finder glæde ved holdet. Der er i hvert fald ingen tvivl om, at børnene har det sjovt - og det er der mere end én grund til.

- Fordi vi spiller meget kamp. Og så kan jeg godt lide at være på motorikbanen. Der kan man rutsje og alle mulige forskellige ting, lyder det for eksempel fra Sara, der har været en del af KIDZ-holdet siden begyndelsen.

- Hun er altid glad, når vi skal herned. Hun snakker meget om det, og det giver en glæde, at hun får nogle sejre også, fortæller Saras far, Poul Worsaae.

- Og så får hun nogle af de oplevelser, som man også får i en normal klub. Det giver hende et sammenhold i forhold til, at hun er en del af noget - at hun er en del af KIDZ, for så er man jo også lidt speciel og lidt sej.

En anden af deltagerne, Cecilie, har en helt speciel grund til at synes godt om håndboldtræning.

- Fordi min veninde er her. Men det er hun så ikke i dag, siger hun genert.

- Hun glæder sig til at komme herned hver gang, begynder Cecilies mor, Jeannette Drejer, at forklare, inden Cecilie bryder ind:

- Hvorfor?

- Fordi du synes det er herresjovt, ikk’?

- Nej.

- Joooo, det synes du da.

- Måske lidt, griner Cecilie.

- Der er altid den glæde, når vi henter hende i skolen, ved at komme afsted og være sammen - og helst før tid, fortæller Jeannette Drejer.

- Ja, for så kan jeg nå at lege lidt, tilføjer Cecilie.

Vil skabe en ny kultur

Skulle KIDZ ende som modtager af den NORDJYSKE Idrætspris, bliver det ikke noget problem at finde noget at bruge de medfølgende 100.00 kroner til.

- Vi er ved at nærme os 45 børn, og vi har jo ikke nok i denne her hal, så hvis vi bare kunne få et par ekstra mål, siger Rikke Nielsen, der også ser andre muligheder for at bruge pengene.

- Vi kunne lave et kæmpe børnestævne, hvor vi kunne invitere flere modstandere og skabe en kultur omkring, at den her målgruppe også godt kan spille håndbold.

Om KIDZ, der er et projekt under I.H. Aalborg, bliver den endelige modtager, afsløres torsdag 4. maj.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Breaking
Nordjyllands Politi lukker rockerklubhus i Nørresundby midlertidigt
Luk