Pivprof formand med grønt hjerte

Allan Henriksen, formand i RKG Fodbold, er stolt over nomineringen til den NORDJYSKE Idrætspris

3
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

KLARUP:Det er lørdag middag på Klarup Stadion, også kaldet Bixen Arena efter pølseboden, som sender en dunst af grillede frankfurtere henover området.

Bag grillen står klubbens formand, Allan Henriksen, der netop er blevet nomineret til den NORDJYSKE Idrætspris, med pølsetang og en lille smule jetlag og serverer stadionplatter til mange af de besøgende, som er kommet for at se det lokale hold, RKG Fodbold, mod Skive i Jyllandsserien.

Jetlaggen skyldes, at han netop er hjemvendt fra en transatlantisk ferie, men nogen skal jo servere pølser for de mange gæster, og Bixen er nu engang Allan Henriksens hjertebarn.

- Det hele startede på en måde med Bixen. Mig og min gode kompagnon og makker, Joen, fik den idé, at vi skulle da bruge det der gamle skur, der stod hernede, til et eller andet, og vi fik startet en bette pølsebod op, fortæller Allan Henriksen.

Se indslaget fra 24NORDJYSKE

Nu er det gamle skur skiftet ud med et nyt og mere moderne, men Bixen er stadig det stående symbol på Allan Henriksens virke i RKG Fodbold. Bixen, og så udtrykket "pivprof".

- Det bruger han altid. Om vi har fået gennemført et eller andet, optimeret nogle ting omkring truppen og klubben, så er det pivprof, fortæller førsteholdets træner, Palle Bo Nielsen, og får opbakning fra sine spillere.

- Allan er jo et positivt menneske hele vejen igennem, og hvis han har det pivprof, så har vi andre det også pivprof, lyder det fra anfører Kenneth Hovaldt, der også fortæller om Allan Henriksens store arbejde uden for fodboldklubben.

- Han er med til at arrangere alle arrangementer her i byen, blandt andet byfesten hernede på stadion, som fodboldafdelingen står for nu, så det er et kæmpe løft til hele byen, at Allan er her.

Pivprof beskriver måske meget godt klubbens udvikling under Allan Henriksens formandskab. Fra økonomiske kvaler og et hold i Serie 4 til overskud og en placering i Jyllandsserien har den ene succes taget den næste.

- Han er der altid. Han driver Bixen, han er med oppe, når der skal vaskes tøj. Han laver så stort et stykke arbejde, og klubben kan simpelthen ikke klare sig uden ham, fortæller Jens Jensen, der, selvom han nu er flyttet til Blokhus, stadig tager til Klarup, hvor han har boet i over 40 år, for at følge RKG.

Med et tydeligt Klarupgrønt hjerte kan det heller ikke overraske, at Allan Henriksen allerede har øremærket en del af de 100.000 kroner, der følger med, skulle han blive den endelige modtager af den NORDJYSKE Idrætspris.

- En del af pengene, de ryger s’gu tilbage til klubben. Vi har et sponsorcykelløb, der kører hvert år, som jeg var heldig at vinde sidste år, og der kan man sige, at jeg er fri for at skulle ud og skaffe lige så mange sponsorer, siger han med et grin.

- Og så har jeg jo lige lovet, at jeg giver en omgang her på Bixen, så det står jeg selvfølgelig ved.

Om Allan Henriksen bliver den endelige modtager af den NORDJYSKE Idrætspris, afsløres torsdag.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.